misteri pisze:Inna bajka z ewentualną wymianą czy chodzi o to, że lepiej grają? W sumie ten Tensai wydaje się być spoko, całkiem nieźle wygląda i jest niedrogi, to nawet jakby kiedyś padł i byłby problem z naprawą, nie byłoby tak szkoda.
Inna bajka w sensie z dostępnością oryginalnych. Stki w skrócie to końcówka mocy upchnieta w jednej "kości". W razie kłopotów musisz szukać oryginalnej, a w przypadku elementów dyskretnych masz większe szanse na łatwą naprawę (chociaż tranzystory też podrabiają - takie czasy )
Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200 Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
No chyba że kolega chciałby kupić ode mnie Standard Radio Corp SR 606 którego chętnie oddam w dobre ręce- na giełdzie wisi moje ogłoszenie z gramofonem, ale chętnie sprzedam też sam amplituner.
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Wega Modul 301P+ADCQLM/AT13EaV/OM10, Sony TA-F570ES, Akai CD-62, JVC TD-X502, Pioneer N-30AE, Onkyo T-4270, Heco TE 1200 Marantz PM-45, Sony MDS-JE520, Summit Exclusive RF550 i pecet
Z klasyki to już mam Technicsa, mam już serwisówkę i kiedy dojdą krokodylki i stroiki wezmę się za porządną regulację. Z pionkiem chodziło mi trochę o wygodnictwo. Pilot i te sprawy. W sumie to najbardziej brakuje mi opcji sleep. I ten maksymalny pobór prądu na poziomie 400 wat przy mocy 2x35w na 8 omach (czyżby klasa A?) trochę przeraża. A znasz coś bardziej współczesnego, najlepiej z ww sleepem? Oczywiście oprócz GX70ES. Mam kłopoty z odbiorem radia więc korzystam ze wzmacniacza i fajnie by było żeby było gniazdo 230V swiched. Co do brzmienia mojego Technicsa to nie mam większych zastrzeżeń, tylko wygodnictwo. W każdym razie dzięki za dotychczasowe sugestie
No jak to po co sleep?? Ustawiam sobie Antyradio w nocy, włączam sleep w RX396RDS i usypiam przy fajnej muzie Przynajmniej tak było do tej pory, do puki podobało mi się brzmienie Yamahy.
A co do mocy tego tachnicsa to 400 wat jak dla mnie to całkiem sporo, zwłaszcza że stoi we wnęce i grzeje się jak mały piecyk. Stąd moje przypuszczenia co do klasy. Ewentualnie ktoś go próbował ustawiać, ale to już sprawdzę jak dojdą wspomniane krokodylki. Faktem jest że ktoś znaczył położenie filtrów i podkowek w sekcji tunera (wątpię żeby marker był fabryczny) , więc nie wiadomo czy jeszcze czegoś nie zrobił.
BTW
Od 12 lat mam numer w Erze