hm ...mam a jakże od CD Rotela i AVM A2

ps
restimek jak patrzę na twojego awatara to... kojarzy mi się z tapetą na ścianę, była chyba taka

hm ...mam a jakże od CD Rotela i AVM A2
A możliwe
Szukaj, bo będziesz musiał wykreślić
No powiem Ci ze jakbyś wszedł w moją skóręjaca1970 pisze: ↑10 maja 2023, 22:19".... Jeśli chcesz rozśmieszyć Pana Boga to powiedz mu jakie masz plany..."
czyli: Od kilkunastu miesięcy odkładam na nowy gramofon - upatrzony JVC Q.... numer - nieważne - piękny ma być ładnie oklejony drewnem z pięknym sterowaniem.. ripitami i innymi bajerami na pokładzie...
czyli bez minimum 4K nie ma co się napinać..
no łatwo nie jest, bo co chwila jakieś okazyjne płyty wpadają na sell... lub magia świąt rozpuszcza uskładane zasoby ....
ale mimo to środki rosną powoli na kupce - kilka razy już prawie kupiłem upatrzone JVC ...
aż tu nagle taka niespodzianka ..
będąc codziennym ( maniakalnym) rannym przeglądaczem ogłoszeń na OLX ( na więcej portali już nie mam czasu ) pod hasłami: gramofon, JVC , płyty itp. wpadło takie ogłoszenie:
Gramofon Universum studio 6000 sprzedam za 880 pln ....
łosz ciup.... przeca to Micro Seiki by Universum 6000 Qelle katalog 1979/80 całkiem dobry sprzęt..
czy można kupić dobry gramofon za poniżej 1000 ? .... można , tylko szybko, szybko
No i kupiłem - trochę wymaga serwisu - winda i elektronika na pierwszy rzut... gra fajnie na swojej AT11
choć dużo lepiej dopiero z moja wkładką Empire 5000... oryginalna AT11 co jest w zestawie nie dała rady,
już przy pierwszym podejściu koleżanka małżonka stwierdziła - słabo to gra .... przyzwyczajona do Empire na starym JVC
na szczęście to mocowanie uniwersalne i szybo wkładki zamienione... "..no teraz to dobrze gra ... " stwierdziła wkładka robi kolosalną różnicę
i nowe/stare JVC musi jeszcze poczekać chwilę
pozostaje dopieścić nowego kolegę, nasmarować itp ... zapowiada się znajomość na dłużej
Dzięki Panowie Szlachta za dobre słowa... Tak, nie ma się co zastanawiać jak sią pojawiają takie ciekawe ogłoszenia, a szczególnie w zasięgu dojazdu - miałem wczoraj 80km w jedna stronę do Opola, na szczęście pogoda ładna i droga prosta...
taktyka bez zmian - odkładam kwotę co miesiąc na sprzęt - teraz to te Micro Seiki będę chciał przeserwisować tak by było 100 % redy
znaczy posprzątać w środku ? czy to jakieś nowy slang - "pajączki " co nie znam - tak będzie robiony przegląd od spodu ... powoli
trochę chaotycznie wyszło z tymi wpisami ... ale taka kolej była ... szukanie ponad rok, prawie codziennie swojego JVC i byłem już prawie dogadany z jednym gościem za 3K, a jednak nie pykło ... no to mam Universum studio.
Jacek, a hot doga się nie dało kupić po drodze?
Bo to Uniwersum. Skoda to nie VW, tylko skoda, choć bardzo fajna. To na H fetyszyzować?