Ależ ta płyta wchodzi! Jak jabol na wagarach w parku
I to się nazywa obrazowa recenzja, od razu poczułem klimat
Piotrze ta muza jest świetna! Dlaczego nie ma wiecej jego albumów na rynku...?To jest jakieś niedopatrzenie, ja wiem ze nie był jakim odkrywca, innowatorem itp ale chciałbym wiecej. A tu klops.
Piotrze ta muza jest świetna! Dlaczego nie ma wiecej jego albumów na rynku...?To jest jakieś niedopatrzenie, ja wiem ze nie był jakim odkrywca, innowatorem itp ale chciałbym wiecej. A tu klops.
Zdaje się, że solo wydał trzy albumy dla Blue Note.Tym bardziej chwała im, że wydali przynajmniej ten jeden. Może doczekamy się więcej
Zdaje się, że solo wydał trzy albumy dla Blue Note.Tym bardziej chwała im, że wydali przynajmniej ten jeden. Może doczekamy się więcej
Elemental Music wznowił też ten, dość interesujący album, dla fanów Evansa napewno. A ja do takich się zaliczam
20240113_122317.jpg
Piotrze jak oceniasz to wydanie Elemental?
Wczoraj dostałem Sonny Rollins Alfi i jakoś mnie nie powaliło, a dodatkowo na stronie B duże zniekształcenia
No pupy nie urywa .
Jak zauważyłeś z kapcii nie wyskoczylem
Jako fan Evansa się nie mogłem powstrzymać. , ale można spokojnie zostać przy cd lub streamingu.
To nie jest produkcja tego typu co np robi Craft albo Acoustic Sounds.
Jakby kogoś interesowało to dziś w Wieczorze Płytowym w radiowej Dwójce:
Albert Ayler - My Name is Albert Ayler - 1964 Debut Rec.
John Coltrane - My Favorite Things - 1961 Atlantic
Niedziela, 14 stycznia 2024, 22:00
Tomasz Szachowski & Przemek Psikuta
Dwójka - Program 2 Polskiego Radia #albertayler #johncoltrane
John Coltrane