Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Marillion - Marables
Dziwnie się słucha, bo przyzwyczajony byłem do pierwszych 4 płyt czyli z Fish -em (ale sądzę że się przyzwyczaję - będzie ciężko, bo gościu ma swój styl - taki wolny i..., ale dam radę. Podobnie było z Genesis)
Dziwnie się słucha, bo przyzwyczajony byłem do pierwszych 4 płyt czyli z Fish -em (ale sądzę że się przyzwyczaję - będzie ciężko, bo gościu ma swój styl - taki wolny i..., ale dam radę. Podobnie było z Genesis)
- MaciejT
- Gramofon: PS-X70
Wychowałem się na Marillion, i też kiedyś uważałem, że po odejściu Fisha to koniec zespołu. Po latach przekonałem się, że byłem w ogromnym błędzie. Styl się zmienił, zespół zaczął grać inaczej, może bardziej lirycznie, ale wciąż bardzo interesująco. Hogarth nie próbował naśladować Fisha, śpiewa w swoim własnym, niewymuszonym stylu. Już Season's End było prognostykiem tego, co zostało nagrane później. Powstały wspaniałe albumy jak choćby Brave, Sounds That Can't Be Made czy właśnie kuleczki. Mam ten album i uważam że jest wspaniały.
U mnie ELO-Discovery.
- cobra
- Gramofon: SL-Q33
Tyle lat minęło, a ja nie toleruję Marillion bez Fisha

Już chyba tak zostanie.
Technics SL-Q33, Benz Micro Silver / Empire 2000 / Empire 4000 / Z-4s / MP-110 / Shure M75, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Mam tak samo jak Ty...

JVC QL-A7 JVC Z1S ADC QLM32 MK3 iFi Zen Phono3 Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Felini Wąsik
- Gramofon: Camry 1113
- Kontakt:
Bank - Jestem Panem Świata
Tak na dzień dobry
Tak na dzień dobry

"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Wojciech Gąssowski - Love me tender
Polski Elvis
Gdyby miał trochę niższy głos to byłby prawie idealny 
Polski Elvis

John Lennon

John Lennon
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - Stone Age (1971 / 1974, Reissue, France) https://www.discogs.com/release/3122395 ... -Stone-Age
Złoty Wiek Toczących Się Kamieni, głośność 16. W ramach tej francuskiej serii ukazało się 19 składanek i albumów studyjnych zespołu. Każdy opatrzony został nową poligrafią ale niekoniecznie posiada także oryginalną okładkę. W przypadku tej składanki, tył gatefolda zdobi oryginalna poligrafia z jaką się ona ukazała pierwotnie.
Jest to drugi egzemplarz Stone Age w mojej kolekcji. Pierwszym był megagit z Izraela. Ten francuski z jednym brzydkim miejscem (na zdjęciu w stanie G, nic nie pyka ani nie przeskakuje) kupiłem ostatnio z nadzieją, że będzie coś mniej hałaśliwego. No i jest! Nie mam nawet na co narzekać, jest aż tak dobrze.
Pierwsza część tej serii w moich rękach. Epoka Kamienia Toczącego Się trwa nadal i trwać będzie u mnie.
Złoty Wiek Toczących Się Kamieni, głośność 16. W ramach tej francuskiej serii ukazało się 19 składanek i albumów studyjnych zespołu. Każdy opatrzony został nową poligrafią ale niekoniecznie posiada także oryginalną okładkę. W przypadku tej składanki, tył gatefolda zdobi oryginalna poligrafia z jaką się ona ukazała pierwotnie.
Jest to drugi egzemplarz Stone Age w mojej kolekcji. Pierwszym był megagit z Izraela. Ten francuski z jednym brzydkim miejscem (na zdjęciu w stanie G, nic nie pyka ani nie przeskakuje) kupiłem ostatnio z nadzieją, że będzie coś mniej hałaśliwego. No i jest! Nie mam nawet na co narzekać, jest aż tak dobrze.

Pierwsza część tej serii w moich rękach. Epoka Kamienia Toczącego Się trwa nadal i trwać będzie u mnie.
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Jedyny album Stonesów który mam na półce to Let it bleed, jest to remaster z 2003 roku, kupiłem w rozciętej folii, a na folii jest sticker, informujący o tym, że ten remaster jest słyszalny tak jak chciał zespółRadTang pisze: ↑23 sie 2022, 10:15The Rolling Stones - Stone Age (1971 / 1974, Reissue, France) https://www.discogs.com/release/3122395 ... -Stone-Age
Złoty Wiek Toczących Się Kamieni

Chętnie bym przygarnął Sticky Fingers i Out of our heads

Ostatnio jednak wzięło mnie na Polską muzykę

John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Babsztyl - Szykuj się bracie
Świetna, moim zdaniem niedoceniana płyta
Uwielbiam ich granie, country, ta harmonijka, to również są moje klimaty
Świetna, moim zdaniem niedoceniana płyta

Uwielbiam ich granie, country, ta harmonijka, to również są moje klimaty

John Lennon

John Lennon
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Goombay Dance Band - Sun of Jamaica
Świetna płyta, u mnie stoi obok Afric Simona
Okladka w takim średnim stanie ale wiadomo że ta płyta często była noszona na różne imprezy
Najważniejsze że płyta jest w stanie VG + 
Świetna płyta, u mnie stoi obok Afric Simona

Okladka w takim średnim stanie ale wiadomo że ta płyta często była noszona na różne imprezy

John Lennon

John Lennon
-
Ten zespół na początku lat 80. był niesamowicie popularny, po festiwalu opolskim '81 przebój W siną dal można było usłyszeć wszędzie, a fani country pamiętają o Babsztylu i dzisiaj. Coś podobnego pisałeś nieco wcześniej o Howardzie Jonesie, który też w połowie lat 80. był u nas bardzo znany - często grany w radiu, teledyski emitowano w TV, etc. Może nie była to popularność na miarę Limahla, ale była.
Demjén Ferenc - Fújom A Dalt
- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Ma tę płytę od zarania dziejów, ale nigdy jeszcze jej nie słuchałem... jakoś nie mam śmiałościFelini Wąsik pisze: ↑23 sie 2022, 12:25Goombay Dance Band - Sun of Jamaica
Świetna płyta, u mnie stoi obok Afric Simona![]()
Okladka w takim średnim stanie ale wiadomo że ta płyta często była noszona na różne imprezyNajważniejsze że płyta jest w stanie VG +
![]()

Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
- Felini Wąsik
- Kontakt:
Ja dzisiaj pierwszy raz słuchałem, okładka jest rozdarta, ogólnie płyta w stanie Excellent, ale utwór fly flamingo ma znaczący spadek jakości dźwięku, widać że był bardzo często odtwarzany, i na jego końcu jest zapętlenie. Podoba mi się ten album, ale muszę kupić egzemplarz w lepszym stanie, chociaż jak za 5 zł to nie jest źleViniu pisze: ↑23 sie 2022, 18:05Ma tę płytę od zarania dziejów, ale nigdy jeszcze jej nie słuchałem... jakoś nie mam śmiałościFelini Wąsik pisze: ↑23 sie 2022, 12:25Goombay Dance Band - Sun of Jamaica
Świetna płyta, u mnie stoi obok Afric Simona![]()
Okladka w takim średnim stanie ale wiadomo że ta płyta często była noszona na różne imprezyNajważniejsze że płyta jest w stanie VG +
![]()
![]()

John Lennon

John Lennon
- jogurteq
- Gramofon: Pioneer PL-50L II
Michael Jackson-Thriller
Pioneer PL-50L II - Kenwood KA-9150 - Kenwood KT-7550 - Sansui A-80 - Onkyo TX-NR686 - Klipsch RP-8000F - RP-500C - RP-400M - Klipsch R-115SW - Bang&Olufsen S60 - Philips CD473 - Chromecast Audio (2015)