Perfect - Unu
Kolejna perełka od Perfectu, o dziwo wyszła tego reedycja, a debiutu nie
Reedycja debiutu już była w 2013r. Wyszło to na 2LP a teraz to chodzi w nieziemskich pieniądzach.
Mam to, ale tylko na CD. Zdaje się, że nie miałem wtedy nawet gramofonu. No nic, może jeszcze będzie kiedyś repress. Notabene dodruk "Cegły" Dżemu też by się przydał ("Najemnika" może sprawię sobie za miesiąc).
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Jeszcze nie ma potrzeby, spokojnie np. Na Winylowni za 85zl jest. Ja szukam tego wydania na czerwonym winylu. Kiedyś miałem a teraz nigdzie nie idzie jej znalezdz.
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
Jeszcze nie ma potrzeby, spokojnie np. Na Winylowni za 85zl jest. Ja szukam tego wydania na czerwonym winylu. Kiedyś miałem a teraz nigdzie nie idzie jej znalezdz.
Z kolorowymi reedycjami zawsze jest taki problem, że jak już się wyprzedadzą, to potem albo nie ma, albo jak są to u handlarza na olx za trzykrotnie większą cenę
"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon
Brzmi nieco jaśniej od wydania CD (mam na myśli pierwszy mastering z lat 80.; co było potem - nie wiem). Ale większość płyt Muzy z tamtych czasów brzmi dość jasno.
Załączniki
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Dziś w Wieczorze Płytowym w radiowej Dwójce (początek o 22.00) będą słuchać od początku do końca strony A i B, panowie Przemysław Psikuta i Piotr Metz.
Tym razem będą to płyty: T. Rex – "Electric Warrior" – 1971 Fly/Reprise Def Leppard – "Hysteria" – 1987 Mercury
Okładkę zaprojektował Stanisław Zagórski.
Tak dla przypomnienia.
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
Motorogłowie z samego rana!! W końcu włączyłem sobie tę płytę. Boxa kupiłem na kilka dni przed wyjazdem ale nie przesłuchałem. Tego mi brakowało, nawet w AnTropowej wersji. Jeszcze mi sporo z Motorhead brakuje ale to do nadrobienia. Dzisiaj tylko sam Ace Of Spades będzie, bez dorzuconego koncertu na 2xLP.