Republika - Nowe Sytuacje
Niby mam 1st press, mam wkładkę z tekstami, ale wkładka ze zdjęciem zespołu mam z "ostrymi" rogami, zamiast zaokrąglonych. Wie ktoś coś na ten temat ?
Załączniki
"Jeśli marnowanie czasu daje ci radość to nie jest to czas zmarnowany"
John Lennon
Bodajże wydanie promocyjne miało taką kopertę wewnętrzną. Wznowień do niedawna chyba nie było, bo pierwszy rzut był naprawdę duży, a z powodu konkretnej ceny - 700 ówczesnych złotych starczało na 2-3 inne płyty - błyskawicznie nie została wykupiona, była do dostania i jakiś czas po premierze.
Budka Suflera - 1974 1984
Takie szybkie przypomnienie najlepszych utworów Budki. Po za (chyba, bo nie jestem do końca pewien czy to przeskoki) dwoma przeskokami na utworze sen o dolinie, byłby mocny Excellent. Kupiłem za 60 na jarmarku dominikańskim, bardzo lubię Budkę Suflera
Zachęcam do słuchania Budki
Załączniki
John Lennon
Takie szybkie przypomnienie najlepszych utworów Budki. Po za (chyba, bo nie jestem do końca pewien czy to przeskoki) dwoma przeskokami na utworze sen o dolinie, byłby mocny Excellent. Kupiłem za 60 na jarmarku dominikańskim, bardzo lubię Budkę Suflera
Okładka jak kadr z Czasu Apokalipsy Oglądałeś, Fellini, ten film?
Okładka jak kadr z Czasu Apokalipsy Oglądałeś, Fellini, ten film?
Pewnie, kto nie oglądał Mi trochę przypomina też plakat z Czasu Apokalipsy: Powrót
John Lennon
Niby mam 1st press, mam wkładkę z tekstami, ale wkładka ze zdjęciem zespołu mam z "ostrymi" rogami, zamiast zaokrąglonych. Wie ktoś coś na ten temat ?
A okładkę masz ze sztywnej tektury od środka brązowej, czy jest giętka i od środka biała lub kremowa? 1st press miał tę pierwszą. Repressy z epoki miały tę drugą, a część z nich - także kopertę wewnętrzną z nie zaokrąglonymi kątami, jak większość późniejszych płyt Poltonu. Jak wyglądają współczesne wznowienia, tego nie wiem.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
A okładkę masz ze sztywnej tektury od środka brązowej, czy jest giętka i od środka biała lub kremowa? 1st press miał tę pierwszą. Repressy z epoki miały tę drugą, a część z nich - także kopertę wewnętrzną z nie zaokrąglonymi kątami, jak większość późniejszych płyt Poltonu. Jak wyglądają współczesne wznowienia, tego nie wiem.
Mam ze sztywnej tektury i jest brązowa w środku
John Lennon