Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
-
- Gramofon: Saba PSP 910
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Młynarski w Ateneum - Recital '86
Najświeższy, dzisiejszy zakup na giełdzie w Miedzianej Górze. Stan płyty idealny, a okładka... Kurka taka cienką, papierowa (gazetowa). Pierwszy odsłuch dużo zostawił do życzenia, trzaski (choć pod światło płyta idealna). Po szybkim myciu płyty - jakość odtwarzania "cud, miód i orzeszki). Zakup udany. Kolekcja Młynarskiego powiększyła się o kolejny okaz (•‿•).
Najświeższy, dzisiejszy zakup na giełdzie w Miedzianej Górze. Stan płyty idealny, a okładka... Kurka taka cienką, papierowa (gazetowa). Pierwszy odsłuch dużo zostawił do życzenia, trzaski (choć pod światło płyta idealna). Po szybkim myciu płyty - jakość odtwarzania "cud, miód i orzeszki). Zakup udany. Kolekcja Młynarskiego powiększyła się o kolejny okaz (•‿•).
Ostatnio zmieniony 23 maja 2021, 21:43 przez gyro4841, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tarkus
Asia - Then & Now
(Geffen 1990, wyd. Muza 1990)
(Geffen 1990, wyd. Muza 1990)
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
- Domin
Iron Maiden – "Killers", Parlophone (2564625242), EU 2014.
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Andreas Vollenweider - Down To The Moon (1986 / 1987, India) https://www.discogs.com/Andreas-Vollenw ... e/12557903
GitWyzwanie+ - dzień 35!! - WIELKI FINAŁ
Oto ostatnia płyta przesłuchana w ramach mojego wyzwania. W ciągu tych 35 dni przesłuchałem aż 80 płyt (fizycznie, nie wliczam w to tych na mp3). Poszerzyłem swoje horyzonty muzyczne. Znalazłem pracę. GitŻycie ewoluuje w VeryGitŻycie.
Ten Vollenweider świetnie wpasował się w moje potrzeby... Coś z Krainy Łagodności, dzięki której będę mieć sny kolorowe. To urokliwa, czarująca muzyka o pastelowych, kolorowych barwach. Dźwięki z mistycznej krainy, rodem z fantasy. Przypomina mi się Equinoxe Jean Michel Jarre'a, które swoją drogą też powinienem sobie odświeżyć.
Indyjskie wydanie z kolekcji mojego Ojca. Nie wiem jak na to trafił ale chyba słuchał sądząc po słyszalnej rysie na pierwszym utworze... Ja na pewno będę tej płyty słuchać częściej. Piękna muzyka...
Sporo przez te 35 dni poodkrywałem... W obecnych czasach to najbezpieczniejsze podróże.
Takie jak teraz, bo jeszcze leci strona B tego albumu. Do Krainy Łagodności. Tam, gdzie niebo jest zawsze błękitne i świeci słońce. Tam, gdzie zawsze jest zielono i ciepło. Kraina beztroski i szczęścia malowana kolorowymi barwami...
(I nie byłbym sobą gdybym nie powiedział / napisał, że ta płyta to będzie G+ !!!
)
#GitWyzwanie
----
The Rolling Stones - Dirty Work (1986 / 1986, India) https://www.discogs.com/The-Rolling-Sto ... se/2951735
Powrót do starego, dobrego ja.
GitWyzwanie było fajną zabawą ale trzeba też odświeżyć sobie stare, dobrze znane rzeczy.
No to coś w poniedziałkowych klimatach - choć moja praca nie jest brudna (no nie jestem cynglem mafii tylko asystentem ds operacji finansowych).
Wydanie indyjskie z 1986. Wersja z zieloną okładką. Mam też pierwsze europejskie (niestety bez celofanowej, czerwonej folii z naklejką) ale z niebieską okładką.
To specyficzna płyta. Przez wielu uważana za Stonesowy stolec płytowy. A ja ją lubię. Na przekór krytykom.
GitWyzwanie+ - dzień 35!! - WIELKI FINAŁ
Oto ostatnia płyta przesłuchana w ramach mojego wyzwania. W ciągu tych 35 dni przesłuchałem aż 80 płyt (fizycznie, nie wliczam w to tych na mp3). Poszerzyłem swoje horyzonty muzyczne. Znalazłem pracę. GitŻycie ewoluuje w VeryGitŻycie.
Ten Vollenweider świetnie wpasował się w moje potrzeby... Coś z Krainy Łagodności, dzięki której będę mieć sny kolorowe. To urokliwa, czarująca muzyka o pastelowych, kolorowych barwach. Dźwięki z mistycznej krainy, rodem z fantasy. Przypomina mi się Equinoxe Jean Michel Jarre'a, które swoją drogą też powinienem sobie odświeżyć.
Indyjskie wydanie z kolekcji mojego Ojca. Nie wiem jak na to trafił ale chyba słuchał sądząc po słyszalnej rysie na pierwszym utworze... Ja na pewno będę tej płyty słuchać częściej. Piękna muzyka...
Sporo przez te 35 dni poodkrywałem... W obecnych czasach to najbezpieczniejsze podróże.

(I nie byłbym sobą gdybym nie powiedział / napisał, że ta płyta to będzie G+ !!!
#GitWyzwanie
----
The Rolling Stones - Dirty Work (1986 / 1986, India) https://www.discogs.com/The-Rolling-Sto ... se/2951735
Powrót do starego, dobrego ja.

Wydanie indyjskie z 1986. Wersja z zieloną okładką. Mam też pierwsze europejskie (niestety bez celofanowej, czerwonej folii z naklejką) ale z niebieską okładką.
To specyficzna płyta. Przez wielu uważana za Stonesowy stolec płytowy. A ja ją lubię. Na przekór krytykom.

- morf
- aarset
- Gramofon: Scheu
Bugge Wesseltoft - (New Conception Of Jazz) <Moving>
2001 Jazzland Recordings
2001 Jazzland Recordings
Scheu Premier mkII -> Ikeda IT-407 (Scheu Classic mkII) -> Transfiguration Axia (Lyra Kleos) -> ASR Basis Exclusive -> ASR Emitter II -> Klipsch Forte IV
- dareksu
- Gramofon: SL1210GR
Smierć dziecioroba | Justyna
SL1210 + MaCaBRiaa + NAD C326/C356/Misse + NAD C565
- RadTang
- Kontakt:
Bob Dylan - Shot Of Love (1981 / 1981, Europe) https://www.discogs.com/Bob-Dylan-Shot- ... ase/898012
No to 100wka dla solenizanta! Ten album to była chyba moja druga czy trzecia zakupiona płyta Dylana. Po drugim, trzecim odsłuchu bardziej ją doceniłem. Moją pierwszą była Infidels z 1983.
Mam jeszcze parę, w tym jednego bootlega. Chyba sobie pogłębię znajomość z tym Panem. Nie wypada nie znać płyt kogoś takiego... I nie mieć także, nawet w pressach z krajów nijakich jakościowo ale ciekawych kolekcjonersko.
(I tak, chciałem i chcę mieć ruski Slow Train Coming...)
No to 100wka dla solenizanta! Ten album to była chyba moja druga czy trzecia zakupiona płyta Dylana. Po drugim, trzecim odsłuchu bardziej ją doceniłem. Moją pierwszą była Infidels z 1983.
Mam jeszcze parę, w tym jednego bootlega. Chyba sobie pogłębię znajomość z tym Panem. Nie wypada nie znać płyt kogoś takiego... I nie mieć także, nawet w pressach z krajów nijakich jakościowo ale ciekawych kolekcjonersko.
(I tak, chciałem i chcę mieć ruski Slow Train Coming...)
- Domin
Iron Maiden – "The Final Frontier", Parlophone (0190295851934), EU 2017.
- Tyrystor
- Gramofon: SL-1410mk2
Slowdive - EP Morningrise.
Creation Records, luty 1991.
Creation Records, luty 1991.
Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
- RadTang
- Kontakt:
ZZ Top - Eliminator (1983 / 1983, Germany) https://www.discogs.com/ZZ-Top-Eliminat ... se/1785576
Poranny motywator. Sharp Dressed Man to o mnie, ciasteczku w garniaku!!
Dawno nie słuchałem, jakiś miesiąc.
Poranny motywator. Sharp Dressed Man to o mnie, ciasteczku w garniaku!!
- cobra
- Gramofon: SL-Q33
Technics SL-Q33, Benz Micro Silver / Empire 2000 / Empire 4000 / Z-4s / MP-110 / Shure M75, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n