Felix1988 pisze: ↑21 kwie 2021, 12:26
RadTang pisze: ↑21 kwie 2021, 12:22
Zazdroszczę autografu! Kto Ci się podpisał?
Płytkę lubię. Muszę kiedyś zdobyć oryginał...
Mam tylko pressik z Archiwum.
Kozakiewicz; szefa też mam, ale na innej płycie. To wznowienie jest słabe brzmieniowo, faktycznie powinieneś poszukać lepszej kopii - z epoki lub wznowienia.
Takie mam od Ojca. Miał prawie całe Archiwum - brakowało mu tylko 5tki - debiutu Czerwonych Gitar. Oczywiście uzupełniłem brak.

W ogóle Breakout muszę poznać bliżej bo fajni są...
----
Deodato - The Best Of Deodato (1977 / 1985, Compilation, USSR)
https://www.discogs.com/%D0%94%D0%B5%D0 ... se/7682008
GitWyzwanie - dzień 3!
Ten album kupiłem za dyszkę bo 1) czemu nie i 2) widziałem raz czy dwa jakąś płytę Eumira Deodato na grupach płytowych. Nie kojarzę muzyki ani tej postaci. Dopiero dzisiaj pierwszy raz włączyłem sobie - a kupiłem razem z Bachman-Turner Overdrive co wrzuciłem dzisiaj. Teraz już wszystkie płyty z tej "dostawy" zostały przesłuchane i poddane uważnemu gradingowi (oraz oczywiście umyte).
Na tej składance jest miks muzyki poważnej (w tym współczesnej - np. Gershwinowskie Rhapsody in Blue) oraz rocka w bardziej jazz-fusionowych aranżach. Nie jest to moja ulubiona muzyka ale mogę posłuchać... Warto wspomnieć iż Do It Again to cover Steely Dan, zagrany na żywo (płyta nie podaje tej informacji, więcej - Fagena przekręcili na Fagina).
I właśnie za ten ostatni kawałek dałem tej płycie 4* a nie 3*, jak chciałem na początku. Fajna wersja. Aż żałuję, że nie mam nic od Steely Dan w kolekcji bo znam ich debiutancki album...
Stan: takie G+, troszkę hałasuje ale nie jest źle. Bywało gorzej.

Fajny zakup w sumie. I kolejna radziecka plastinka do kolekcji.
#GitWyzwanie
----
Kombi - Nowy Rozdział (1984 / 1984, Poland)
https://www.discogs.com/Kombi-Nowy-Rozd ... se/3091211
GitWyzwanie - dzień 3!
Z miłą chęcią powróciłem do tego albumu. Ostatni raz był u mnie grany około rok temu. Bardzo mi się podoba - to lekka, nowoczesna (jak na Polskę w roku 1984) muzyka. Zadbany, ojcowski oryginał odwdzięcza się pięknym brzmieniem...
#GitWyzwanie