Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Cracker
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
AC/DC - Highway To Hell
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
-
Klasyka...
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
-
Pani Irena.
Rozgrzewka przed kolędami...
Rozgrzewka przed kolędami...
Nadwyżki z kolekcji KASET i płyt: viewtopic.php?p=473594#p473594
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
- martin.h
- Gramofon: Technics SL-1600MK2
Debiut Queens of the Stone Age, drugie wydanie z 2011 roku, obecnie dostępne tylko z drugiej ręki

Marantz 2230 / Technics SL-1600Mk2 / Akai CD-37 / Grundig Box 650b / Beyerdynamic DT770 PRO
- Cracker
Duran Duran – Seven And The Ragged Tiger
- cobra
- Gramofon: PS-T15, GS464
Pasuje mi na Święta
Sony PS-T15, Benz Micro Silver / Empire 4000 / Z-4s, PreamP THT, Denon DRA-F109 / lampa SE, STX F-200n
- blispx
pierwsze matryce UK, ja pierdziu kto wykonywał master? , jak ktoś powie że przymulone Tarkus Porkyego lepsze to się w ogóle nie zna i tego nie słuchał , ale dynamit
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Cracker
Ostatnio zakupiłem za śmieszne pieniądze amerykańskie wydanie z epoki. Które to dokładnie nie wiem bo jest jeszcze zafoliowane.
Ale oceniając po stickerach jest to oryginalne wydanie sprzed 50-ciu lat. I znowu dylemat ; otwierać czy nie otwierać.

- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Cracker, otwieraj, do grobu nie zabierzesz!

- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Elvis Presley - Blue Christmas (1976 / 1977, Compilation, Reissue, Sweden) https://www.discogs.com/Elvis-Presley-B ... se/2229128
Wesołych, zdrowych, ciepłych, smacznych oraz winylowych świąt życzy Wam ja z moją pluszową ekipą.
Oraz Elvis Presley.
Ten LP czekał tyle czasu na to bym go włączył. Kupiłem go około pół roku temu za 10 zł. Umyłem, ubrałem w nowe koszulki i dzisiaj poszedł na talerz. Nigdy nie widziałem zielonych labeli RCA.
To tylko składanka ale za to w sensownym stanie. Mój Elvis' Christmas Album na CD jest zbyt uszkodzony by dobrze się odtwarzał u mnie na wieży. Na szczęście się przegrał dobrze na komputerze.
Mikołaj u mnie był, dowoził różne rzeczy. Jak tylko zidentyfikuję wydania w Discogs to się pochwalę. Jak zwykle, muzyka typowa dla mnie ale za to w ciekawszych wydaniach.
---
Ja trzymam parę zafoliowanych płyt. Przynajmniej jedną z nich otworzę jak w końcu obronię ten doktorat. Zamiast szampana bo ja niepijący jestem.
Wesołych, zdrowych, ciepłych, smacznych oraz winylowych świąt życzy Wam ja z moją pluszową ekipą.

Ten LP czekał tyle czasu na to bym go włączył. Kupiłem go około pół roku temu za 10 zł. Umyłem, ubrałem w nowe koszulki i dzisiaj poszedł na talerz. Nigdy nie widziałem zielonych labeli RCA.
To tylko składanka ale za to w sensownym stanie. Mój Elvis' Christmas Album na CD jest zbyt uszkodzony by dobrze się odtwarzał u mnie na wieży. Na szczęście się przegrał dobrze na komputerze.
Mikołaj u mnie był, dowoził różne rzeczy. Jak tylko zidentyfikuję wydania w Discogs to się pochwalę. Jak zwykle, muzyka typowa dla mnie ale za to w ciekawszych wydaniach.

---
Ja trzymam parę zafoliowanych płyt. Przynajmniej jedną z nich otworzę jak w końcu obronię ten doktorat. Zamiast szampana bo ja niepijący jestem.

- blispx
US to chyba od GP, Tarkus sobie US muszę załatwić od GP bo Porky jest słabeCracker pisze: ↑24 gru 2020, 03:14Ostatnio zakupiłem za śmieszne pieniądze amerykańskie wydanie z epoki. Które to dokładnie nie wiem bo jest jeszcze zafoliowane.
Ale oceniając po stickerach jest to oryginalne wydanie sprzed 50-ciu lat. I znowu dylemat ; otwierać czy nie otwierać.![]()
20201223_205748.jpg
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - Gimme Shelter (1971 / 1977, Compilation, Repress, Yugoslavia) https://www.discogs.com/Rolling-Stones- ... se/5829610
Pierwszy ze sprawdzonych prezentów. Trzeba koniecznie umyć bo na razie jest mocno średnio. Wizualny EX+... a Kopernik byłą kobietą... I składanka trochę mnie rozczarowała. Ale nie jest źle. A może będzie lepiej...
Pierwszy ze sprawdzonych prezentów. Trzeba koniecznie umyć bo na razie jest mocno średnio. Wizualny EX+... a Kopernik byłą kobietą... I składanka trochę mnie rozczarowała. Ale nie jest źle. A może będzie lepiej...
- Tarkus
Skaldowie - Ty
(Muza 1970)
Stan, niestety, pomiędzy F a -G, toteż najczęściej kręci się srebrny krążek od Kameleona. Ale dziś postanowiłem pokręcić czarny.
Niestety, winylowej reedycji chyba nikt nie planuje.
(Muza 1970)
Stan, niestety, pomiędzy F a -G, toteż najczęściej kręci się srebrny krążek od Kameleona. Ale dziś postanowiłem pokręcić czarny.
Niestety, winylowej reedycji chyba nikt nie planuje.
Słucham winyli. Słucham kompaktów. Słucham kaset. Po prostu kocham MUZYKĘ.
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)
Fundacja Kultury AFRONT http://afront.org.pl/
O MNIE I "CZARNYM CHEVROLECIE" (free)