Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Johnny Thunders & Patti Palladin - Copy Cats
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Gianna Nannini - California
-
Była jakaś przerwa bodaj w 1993, ale szybko wrócili. Najstarszy polski numer to pierwszy z 1990 - mam praktycznie komplet, brakuje mi może z pięciu numerów z ostatnich lat. Poziom merytoryczny jest obecnie taki sobie, do tego korekta i redakcja tekstów to pojęcia tam nieznane

Acid - Acid - 1979 SP. Acid to dla mnie belgijska grupa speedmetalowa z Kate De Lombaert na wokalu. Wiedziałem więc, że 'ten" Acid to coś innego, więc odpuściłem. Ale z nudów zerknąłem na Discogs, a tam info, że to niemiecka grupa hardrockowa. Zaryzykowałem więc stratę 2,50 PLN i proszę: świetny heavy rock, taki typowy dla 1969/70, z odniesieniami do białego bluesa. Mieli chłopaki fantazję, żeby w 1979 roku grać coś takiego

- lpociask
- Gramofon: Technics sl 3310
A Guano Apes wpadło to zapodaje 

Ostatnio zmieniony 12 maja 2020, 09:17 przez lpociask, łącznie zmieniany 1 raz.
Technics SL-3310 - Ortofon 2M Blue PnP MKII / Nagaoka MP-110H,
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
Technics SU-8080,
Technics SB-X1
https://www.discogs.com/user/lpociask/collection
-
Stonehenge - Hold On. 1991 MLP. Jedyne wydawnictwo tego niemieckiego zespołu - klasyczny rock nie był na początku lat 90. zbyt modny.
-
Bitch - The Bitch Is Back
-
Billy Rankin – Growin' Up Too Fast. Ciekawostka dla fanów Nazareth, bo gościnnie udziela się tu również Zal Cleminson, a bębni Ted McKenna.
-
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
The Rolling Stones - After-Math (1966 / XXXX, Reissue, Europe) https://www.discogs.com/The-Rolling-Sto ... se/1304354
Późniejszy repress remastera z lat 80-tych. Bardzo dawno nie słuchałem (z 9 miesięcy?). Zweryfikowałem swoją opinię o tej płycie... na gorsze. Mnóstwo wypełniaczy ale ogółem czuć, że zespół się rozwija i może coś z nich będzie (i było / jest, jak pokazała historia).
Ostatnio jakoś w ogóle żadna muzyka mi nie podchodzi... W nocy było lepiej (Dylan i Niemen na CD). Ale ostatnio jakoś nie jestem w najlepszym lub chociażby dobrym nastroju... Jakie płyty, taki ja najwyraźniej... Choć ta to całkiem zadbany egzemplarz, VG...
Późniejszy repress remastera z lat 80-tych. Bardzo dawno nie słuchałem (z 9 miesięcy?). Zweryfikowałem swoją opinię o tej płycie... na gorsze. Mnóstwo wypełniaczy ale ogółem czuć, że zespół się rozwija i może coś z nich będzie (i było / jest, jak pokazała historia).
Ostatnio jakoś w ogóle żadna muzyka mi nie podchodzi... W nocy było lepiej (Dylan i Niemen na CD). Ale ostatnio jakoś nie jestem w najlepszym lub chociażby dobrym nastroju... Jakie płyty, taki ja najwyraźniej... Choć ta to całkiem zadbany egzemplarz, VG...
- blispx
ten album zabija głównie realizacja, ale jest tam kilka fajnych kawałków choćby Stupid girl czy Lady Jane
święta czwórka to Beggars Banquet, Let it Bleed, Sticky Fingers i Exile on Main St. i cięzko do tego dorównać, mi się jeszcze pierwszy ich podoba może dlatego że mam ze 6 w tym wczesne matryce , o ile nie pierwsze: A1/A2, wariant z Mona i krótszą wersją Tell Me uciętą nagle strona B nie do kupienia w takim stanie na tą chwilę z tego co widzę
święta czwórka to Beggars Banquet, Let it Bleed, Sticky Fingers i Exile on Main St. i cięzko do tego dorównać, mi się jeszcze pierwszy ich podoba może dlatego że mam ze 6 w tym wczesne matryce , o ile nie pierwsze: A1/A2, wariant z Mona i krótszą wersją Tell Me uciętą nagle strona B nie do kupienia w takim stanie na tą chwilę z tego co widzę
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
-
Nie jest to na pewno największe osiągnięcie Stonsów, ale lubię tę płytę, broni się takimi killerami jak Mothers Little Helper, Lady Jane, Under My Thumb czy Out Of Time. Jak dla mnie Aftermath jest ciut lepsza od Out Of Our Heads, a na pewno od Between The Buttons. Their Satanic... z tego okresu nie liczę, to bardziej eksperyment, próba dorównania Bitlom.
Ale zagram z zupełnie innej beczki, bo żona wróciła już z pracy, a uwielbia tę płytę: Scorpions - Savage Amusement.
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Aphrodite's Child – It's Five O'Clock
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- RCOM2180
- Gramofon: działa
Twardo kupowałeś!

Jeszcze odnośnie tego, ile metalu było w MH, przypomniało mi się, że od któregoś numeru pojawił się kącik "rock progresywny" lub coś w podobie i w jednym z numerów był opisany Kitaro.

Jed Kurzel + VA - Slow West
- eu4yaon
- Gramofon: Pioneer
Coma - Pierwsze Wyjscie Z Mroku
Pioneer PL 50L II + Hana EH + Husariaa v2 + Atoll IN 100SE + JBL TLX8
- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2