Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
- Cracker
Re: Co kręcisz? (czyli czego aktualnie słuchamy na winylu)
Formula 30
Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
- RadTang
- Gramofon: Technics SL-D303
- Kontakt:
Tilt - Tilt (1988 / 1988, Poland) https://www.discogs.com/Tilt-Tilt/release/856611
Też tego dawno nie słuchałem. Chętnie sobie odświeżę. Pamiętam, że album mi się podobał i, że wokalista śpiewa jak ksiądz w czasie mszy.
Mam jakiegoś ich singla jeszcze i drugi album (ten z 1990).
To jest ostatnia płyta i lecę spać. Niech spłyną na mnie (i na Was) Fale Łaski Techno Rege.
Też tego dawno nie słuchałem. Chętnie sobie odświeżę. Pamiętam, że album mi się podobał i, że wokalista śpiewa jak ksiądz w czasie mszy.

To jest ostatnia płyta i lecę spać. Niech spłyną na mnie (i na Was) Fale Łaski Techno Rege.

- RadTang
- Kontakt:
-
King Crimson - In The Court Of The Crimson King
-
Jeff Wayne – Jeff Wayne's Musical Version Of The War Of The Worlds
- kukiz 30
Joe Cocker - unchain my heart
Mission Cyrus One,Sony PS-X6,2xPCM56 DAC by Martynka,Yamaha cdx-10,Infinity RS-4000.
- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Osobiście bardziej podchodzi mi album Aktually

Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
Universum Studio 6000+AT-540ML, Schiit Mani, Luxman A-371, Luxman D-351, Luxman T-351L, Luxman K-351, Heybrook HB4, DacMagic 100
- Viniu
- Gramofon: Kenwood KD-750
Być może Twoj system potrafi wyciągnąć więcej z tego wydania, ale ja się co do jakości dźwięku zawiodłem. Jak dla mnie (podkreślam w moim systemie) jakieś 3+ i tylko dlatego że bardzo cenię Philla.
Kenwood KD-750+Hana SH, Luxman L-435, Sony ST-3950, Denon DCD-625, Onkyo TA-1900, Translator Impact 4 mk2, wiim pro plus
- Dimas
- Gramofon: SONY PS X65
Leonard Cohen
Various positions
Various positions
technics sl-1610->shure v15III,yamaha tc-720,ct-710,ca-710,marantz cd54 ->technics SB7
sony ps x65->xl45,V90LPS,yamaha bd s673,yamaha rx a1070,Sony SS X9ED
sony ps x65->xl45,V90LPS,yamaha bd s673,yamaha rx a1070,Sony SS X9ED
- RadTang
- Kontakt:
Czerwone Gitary - Czerwone Gitary (2) (1967 / 1967, Mono, Poland) https://www.discogs.com/Czerwone-Gitary ... ase/694968
Dzień dobry wszystkim!
Dziś ostatni dzień tzw. polskiego weekendu gdzie zamiast Bitelsów i Stonsów są nasze krajowe dobra na talerzu.
A skoro o Beatlesach mowa... Lubię Czerwone Gitary, nasz polski odpowiednik. Co jakiś czas katuję ich debiut (wznowienie z Archiwum). Dawno nie słuchałem ich drugiego i trzeciego albumu.
Zaraz wjedzie drugi. Oryginalny mono press z epoki. W stanie F (wielka, żeby nie używać gorszych słów, rysa na pierwszym kawałku, ale potem gra nieźle i już nie przeskakuje). Tak było na Denonie bo nie kojarzę bym na Technicsie włączał ten konkretny egzemplarz.
To nie jest album z płytoteki Ojca (ale egzemplarz z Archiwum z niej pochodzi). Trafiłem go przypadkiem. Mniej więcej rok temu pojechałem do Warszawy pilnować studentów na kolokwium (obowiązki doktoranckie). Byłem sporo przed czasem więc poszedłem do sklepu z płytami. Przejrzałem co ciekawego mają no i trafiło się. Kupiłem ze 3 płyty, w tym tę. Dałem za nie 5 zł sztuka. W ten sposób oryginalny pressik z epoki tego albumu trafił do mnie za 5 zł.
By nie było, że niedokończone - na kolokwium zdążyłem (ułożone przeze mnie) a potem je sprawdziłem. Niestety nie pamiętam jak poszło studentom ale chyba średnio.
Ot, Zemsta Nietoperza.
Dzień dobry wszystkim!

A skoro o Beatlesach mowa... Lubię Czerwone Gitary, nasz polski odpowiednik. Co jakiś czas katuję ich debiut (wznowienie z Archiwum). Dawno nie słuchałem ich drugiego i trzeciego albumu.
Zaraz wjedzie drugi. Oryginalny mono press z epoki. W stanie F (wielka, żeby nie używać gorszych słów, rysa na pierwszym kawałku, ale potem gra nieźle i już nie przeskakuje). Tak było na Denonie bo nie kojarzę bym na Technicsie włączał ten konkretny egzemplarz.
To nie jest album z płytoteki Ojca (ale egzemplarz z Archiwum z niej pochodzi). Trafiłem go przypadkiem. Mniej więcej rok temu pojechałem do Warszawy pilnować studentów na kolokwium (obowiązki doktoranckie). Byłem sporo przed czasem więc poszedłem do sklepu z płytami. Przejrzałem co ciekawego mają no i trafiło się. Kupiłem ze 3 płyty, w tym tę. Dałem za nie 5 zł sztuka. W ten sposób oryginalny pressik z epoki tego albumu trafił do mnie za 5 zł.
By nie było, że niedokończone - na kolokwium zdążyłem (ułożone przeze mnie) a potem je sprawdziłem. Niestety nie pamiętam jak poszło studentom ale chyba średnio.

- konrads0
- Gramofon: Technics SL 1200Mk2
Zdecydowanie, dla mnie to też najlepszy album.
Pet Shop Boys - Introspective
- Cracker

przycisk alternatywny

- Cracker
Formula 45