RCOM2180 pisze: ↑13 mar 2020, 08:13
RadTang pisze: ↑12 mar 2020, 22:57
Mike Oldfield - Tubular Bells (tu musiałem dostać porysowaną płytę... ewenement, nówka sztuka w stanie G, kto się skusi?

).
Też mam i akurat ta płyta jest w najlepszym stanie.

Jest cała masa różnych paprochów, ale one po myciu pewnie znikną.
Ale akurat nie o paprochy się rozchodzi u mnie.

Po myciu to drugi egzemplarz Perfect Strangers stał się odpowiedni do słuchania. A na początku chciałem zwracać...
---
Tangerine Dream - Tangram (1980 / 1980, UK)
https://www.discogs.com/Tangerine-Dream ... ease/60722
Nowy początek w wersji Mandarynkowej. Nowy skład zespołu eksperymentuje z łagodniejszym i bardziej rytmicznym brzmieniem, nie tracąc z oczu (a raczej bardziej uszu) swoich okołoambientowych korzeni. Tangram łączy w sobie pastelowe scenerie malowane dźwiękami z typowymi dla TD lat 70-tych sekwencerowymi rytmami. Nie podróżujemy tu przez kosmos jak w Phaedrze ale raczej przeżywamy bardziej kolorową przygodę dźwiękową.
Jakoś dzisiaj nie byłem w nastroju na takie zabawy więc chyba wrzucę coś innego na talerz.... Kusi mnie wykonanie na mnie wyroku przez Beatlesów strzałem z Revolveru w ucho...
Płytę tę znalazłem w jednym sklepie z płytami w Warszawie (obecnie jest w innym miejscu). Skusiłem się, była za 10 zł. Cudów tu nie ma - w końcu to płyta w stanie G (prześmiewcy i hejterzy powiedzą, że to moje ulubione płyty... . Kupiłem dla tzw. starych, dobrych czasów. Na szczęście mam ten album na CD (pierwsze wydanie, wersja z niebieską okładką) i też wersję nagraną ponownie (Tangram 2008).