Parę słów zgodnie z netykietą
- oq_larry
Cześć
Nazywam się Zbyszek i od jakiegoś czasu jestem stałym gościem tego forum starając się nadrobić zaległości.
Miałem już przygodę z winylami jednak nie była ona na tyle poważna aby stać się jakąś ważną częścią moich zainteresowań. Sprawę zbagatelizowałem do tego stopnia, że oddałem kilka lat temu dość dobry gramofon za przysłowiowe "dziękuję"
Muszę jednak dodać, że muzyka jest bardzo istotną częścią mojego życia i towarzyszy od wielu, wielu lat niemal bez przerwy. Jednak jej nośnikiem były inne źródła.
Co zatem skłoniło mnie do "powrotu"?
W spadku po wujku otrzymałem kolekcję płyt (około 150 sztuk) wśród których znalazłem sporą liczbę takich, które z wielką ochotą przesłucham podczas zbliżającej się zimy.
Moim celem jest teraz wyszukanie i nabycie gramofonu, który pozwoli mi spróbować czy ten kierunek jest właściwym dla mnie. Dlatego myślę o kupnie gramofonu do 300 zł, który jeśli spodoba mi się ta forma spędzania czasu, po jakimś czasie wyląduje jako drugi (ten gorszy) na ogródku działkowym a na jego miejsce wskoczy sprzęt powiedzmy z nieco innej kategorii cenowej.
Cieszę się, że jest taka grupa, takie forum, i że można liczyć na waszą pomoc bo szczerze powiem, przeraża mnie ta ilość kombinatorów i cwaniaków z którymi już zdążyłem się zetknąć podczas poszukiwania gramofonu na allegro i olx.
Pozdrawiam
Nazywam się Zbyszek i od jakiegoś czasu jestem stałym gościem tego forum starając się nadrobić zaległości.
Miałem już przygodę z winylami jednak nie była ona na tyle poważna aby stać się jakąś ważną częścią moich zainteresowań. Sprawę zbagatelizowałem do tego stopnia, że oddałem kilka lat temu dość dobry gramofon za przysłowiowe "dziękuję"
Muszę jednak dodać, że muzyka jest bardzo istotną częścią mojego życia i towarzyszy od wielu, wielu lat niemal bez przerwy. Jednak jej nośnikiem były inne źródła.
Co zatem skłoniło mnie do "powrotu"?
W spadku po wujku otrzymałem kolekcję płyt (około 150 sztuk) wśród których znalazłem sporą liczbę takich, które z wielką ochotą przesłucham podczas zbliżającej się zimy.
Moim celem jest teraz wyszukanie i nabycie gramofonu, który pozwoli mi spróbować czy ten kierunek jest właściwym dla mnie. Dlatego myślę o kupnie gramofonu do 300 zł, który jeśli spodoba mi się ta forma spędzania czasu, po jakimś czasie wyląduje jako drugi (ten gorszy) na ogródku działkowym a na jego miejsce wskoczy sprzęt powiedzmy z nieco innej kategorii cenowej.
Cieszę się, że jest taka grupa, takie forum, i że można liczyć na waszą pomoc bo szczerze powiem, przeraża mnie ta ilość kombinatorów i cwaniaków z którymi już zdążyłem się zetknąć podczas poszukiwania gramofonu na allegro i olx.
Pozdrawiam
-
- Gramofon: Już Akai ap206c
Witaj.
Przeczytaj forum , dział zakupów, tam znajdziesz inspirację .
Przeczytaj forum , dział zakupów, tam znajdziesz inspirację .
Winylowy wariat
- Pawelec
- Gramofon: Składak
Cześć Zbyszek 

AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
viewtopic.php?t=15809#p307122
Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
- klin
- Gramofon: Thorens 125 MK II
- Dziadek
- Kontakt:
- pan_winyl
- Gramofon: Elac Miracord 750MII
Bardzo podoba mi się jak zatytułowałeś swoje przywitanie! Witaj, pytaj i nie błądź 

Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066
Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Cześć Zbyszek. Pewnie, festina lente i na luzie. Dobrych wyborów życzę.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Hej Zbyszek 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum