Witam
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
- kebabożerca
- Acia
Witam
Tak czytam i czytam i znaleźć nie mogę czy jest gdzieś na forum porównanie gramofonów? Np w kategorii do 500 zł? Wiem, że jest taki temat Kupię do danej kwoty i tam wasze opinie ale ja bym chciała wiedzieć co w tej kategorii jest dobre a co nie? Unitra Fonica, Denon, Technics? Najlepiej ze zdjęciami:) I cechy charakterystyczne danego modelu. Przeszukałam także forum a propos gramofonu fonica g 601 A( taki posiadam) i nie znalazłam nurtujących mnie odpowiedzi, jaka wkładka, igła( wiem, że o igłach i wkładkach jest oddzielny temat ale ja nadal nie znalazłam odpowiedzi co jest dobrym zamiennikiem a co nie,czy ten adapter warto udoskonalać w ogóle? Wamat służy pomocą przy doborze igieł i wkładek ale ja nawet nie wiem czy muszę ją wymieniać. Przeczytałam wszystkie wątki o czyszczeniu, myjkach, pierwszym tłoczeniu i tak mi życie mija a nadal nie mogę się dowiedzieć konkretów, jeżeli takowe odpowiedzi istnieją moglibyście podać mi link do danego wątku? Z tego o wkładkach i igłach niestety chyba nic nie zrozumiałam, większość z was ma chyba już zaawansowany sprzęt a takie starocie jak ja to niewielu pewnie używa. Chciałabym wiedzieć na temat mojego sprzętu jak najwięcej, żeby ktoś mi nie wciskał kitu w sklepie, że najlepiej to wywalić albo kupić super igłę,która zupełnie zmieni brzmienie, albo podrzuci pomysł dokupienia wzmacniacza, którego nie potrzebuje bo zdaje się ten model ma go w sobie. Pokierujecie?
- Winters
- Acia
Witam
Zoombie byłam w Twoim wątku i miałam właśnie nadzieję, że przeczytam coś o G601A ale poddałam się, najbardziej lubię jak po 48 stronie wątek jest przenoszony do nowego,który posiada 3 strony i można się wszystko dowiedzieć z tych 3 stron po przeczytaniu 48:) Rozumiem, że nowy powinien się naczytać i nabyć wiedzy ale zanim doczytam wszystko czego potrzebuje to mi sprzęt wysiądzie:)zoombie pisze:ale na przykład GS-464
Winters i właśnie zdjęcia takich gramofonów chciałabym pooglądać, czasami wchodzę na wątek "czego obecnie słuchacie" tylko po to by pooglądać sprzęt:)Winters pisze: Ja mam gramofon z 1962.
Wiem, że to forum a nie galeria ale miło by było
- zoombie
Witam
hehe, ten wątek jest poświęcony innemu gramofonowi, więc nie dziwota, że na temat swojego wiela tam nie znalazłaśAcia pisze:Zoombie byłam w Twoim wątku i miałam właśnie nadzieję, że przeczytam coś o G601A ale poddałam się

Podałem go jako przykład wątku zbiorczego, poświęconego określonemu modelowi, czy rodzinie modeli. Coś takiego mogłabyś własnie założyć na temat G601

jest jeszcze wątek "Kolekcje sprzętowe Forumowiczów", czy jakoś takAcia pisze:Winters i właśnie zdjęcia takich gramofonów chciałabym pooglądać, czasami wchodzę na wątek "czego obecnie słuchacie" tylko po to by pooglądać sprzęt:)

-
- Acia
Witam

http://www.pinterest.com/queenbambaata/audio/
w każdym razie wracam teraz do waszych