Witam Forumowiczów :)

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przegub

Post autor: przegub »

Witam Forumowiczów!

Właśnie założyłem konto na tym jakże zacnym forum, więc grzeczność i dobre maniery nakazują się przedstawić "starszyźnie rodowej" i wszelkiej maści uczestnikom forum ;)

Mam na imię Robert, pomieszkuję w stolycy i także tu jakiś czas temu uległem zakażeniu tematem gramofonów, analogu i płyt winylowych.

Na chwilę obecną - jakoś tak niechcący, bo gramofony były tematem "obocznym" głównej linii zainteresowań - stałem się szczęśliwym właścicielem dwóch "wolnostojących" Duali mianowicie modelu 601 z doskonałą wytwornicą dźwięku Dual M 20 E Gold, 1249 ze świetną wkładką Shure D 105 ED, obie z oryginalnymi igłami w dobrym stanie, oraz "zniewolonych" w potężnych obudowach kombajnów Telefunkena 2 Duali i jednego TFK: 504 z klasyczną już wersją elementarza Falskiego w temacie winyli czyli wkładką Shure M 75 typ D, 506 z fabryczną dla Dualowskiego ULM-a wkładką TKS 236 oraz lekko zagubionego w tym Dualowskim towarzystwie Telefunkena S 900 wyposażonego w jakąś paskudnie, jak na moje ucho, grającą wkładką Audio Techniki.

Na forum zaglądałem już wcześniej poszukując czasami odpowiedzi na nurtujące mnie pytania i zawsze - głównie za sprawą Wojtka :clap: - znajdowałem odpowiedzi, chodź wiedza na forum składa się z wiedzy każdego z forumowicza, więc każda jest poszukiwana i za wszystkie mądrości składam podziękowania forumowiczom :D

Myślę, że teraz nadszedł czas na to by dzielić się swą wiedzą i służyć pomocą innym forumowiczom... Zapewne nie będę jakoś specjalnie oryginalny gdy napisze, że swoje Duale doprowadziłem do stanu "używalnego" własnymi rękami, wiec będę jedną z wielu osób które darzą tą firmę szczególnym sentymentem i zapewne moje niezbyt częste wypowiedzi będą dotyczyły głównie tego tematu ;)
Dual 1249, 601, 506, 504
Telefunken S 900
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Post autor: Pawelec »

Cześć Robert :)
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Awatar użytkownika
Tyrystor
Gramofon: SL-1410mk2

Post autor: Tyrystor »

Herzlich Willkommen! :)
Zestaw L1: Technics SL-1410mk2 + Shure M95HE + Denon PMA-777 + Telefunken TLX
Zestaw L2: Aiwa AD-F810 + Nakamichi OMS-2E + JVC AX-555 + Canton GLE40
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Post autor: Wojtek »

Cześć Robert :)

Takie przywitania cieszą szczególnie.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Witam Forumowiczów :)

Post autor: JacK »

Cześć :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
ODPOWIEDZ