Witajcie

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maxizer

Witajcie

Post autor: maxizer »

Witajcie :)
Proszę Was w odpowiednim dziale o poradę, więc warto się chociaż przedstawić ;)
A zatem - nazywam się Staszek i właśnie jestem na etapie szukania dla siebie odpowiedniego sprzętu :)
Mój pierwszy kontakt z gramofonem miałem już w dzieciństwie. Jak się domyślam był to raczej niskiej klasy sprzęt, a mianowicie WG-291 Tranzyston (był chociaż minimalnie lepszy od sławennego Bambina?). Nie mniej gramofon zawsze kojarzył mi się z czymś magicznym :D a to chyba głównie ze względu na to że używaliśmy go zazwyczaj na święta słuchając na nim kolędy i bajki :mrgreen: Do dziś pamiętam jego zapach :)
Potem w niespodziewanych okolicznościach zniknął z naszego domu :cry: do dziś łezka się kręci
Kilka lat temu kupiłem sobie niskiej klasy gramofon. Teraz dojrzałem do wymiany tego badziewia ;)

A teraz część dla wytrwałych ;)
Ogólnie zostałem wychowany na muzyce dance lat '80 którą słuchała moja siostra i nieco ambitniejszej - muzyka filmowa elektroniczna, którą bardziej słuchał mój brat :)
Gdy zacząłem słuchać muzyki to był to rock'n'roll ;) i dance a było to w pierwszej połowie lat '90.
Potem mój gust zaczął dostrzegać inne gatunki :) choć do dziś mam wielki sentyment do muzyki eurodance :mrgreen:
Wielkim postępem było polubienie "rockowego" Jacksona :lol: potem przyszedł czas na Cranberries aż do Evanescence i niektórych kawałków Mansona. W między czasie poznawałem hip-hop i techno w zależności w jakim towarzystwie się obracałem ;) Kilka lat temu doceniłem triphop, chillout no i szeroko rozumianą muzykę elektroniczną. Od niedawna zaczynam doceniać poezję śpiewaną, jazz i blues oraz muzykę poważną.
Myślę, że mimo wszystko gatunkiem wyjściowym jest teraz dla mnie pop (kiedyś był dance).
Wśród moich ulubionych wykonawców są Enigma, Cranberries, Massive Attack, Ennio Morricone, Madonna, Jackson... i sporo z lat '90 i '80. Z polskich wykonawców cenię O.N.A., Chylińską (starą i nową), Reni Jusis, Sistars, Smolik, Myslovitz, Urszulę, Bajm, oraz... Annę Jantar :whistle:
Z moich ostatnich odkryć jest Breakout.
Mógłbym sporo jeszcze pisać o tym czego lubię słuchać ale chyba nikt by już do końca by nie wytrwał :lol:
A teraz oklaski dla tych którzy dali radę :clap:
Awatar użytkownika
KasparHauser
Gramofon: Nieinterere2000

Witajcie

Post autor: KasparHauser »

Witaj !
Awatar użytkownika
Mr. Moonlight

Witajcie

Post autor: Mr. Moonlight »

Witaj Staszek na forum :)
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Witajcie

Post autor: Wojtek »

Cześć maxizer :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Witajcie

Post autor: Pawelec »

Cześć :)
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Witajcie

Post autor: JacK »

Cześć :) i dzięki za oklaski :clap:
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
Awatar użytkownika
maxizer

Witajcie

Post autor: maxizer »

JacK pisze:dzięki za oklaski :clap:
hehe w pełni zasłużone :D
ODPOWIEDZ