Dobry Wieczór.

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dante
Gramofon: SL1700mkII/PS-P7X

Dobry Wieczór.

Post autor: Dante »

Witam wszystkich serdecznie,mam na imię Michał.

Moja przygoda z winylami zaczęła się dość dziwnie... Kilkanaście lat temu dostałem paczkę płyt od mojego wujka, który zauważył, że mamy podobne gusta muzyczne (trash metal, heavy, hard rock). W domu ojciec też oczywiście posiadał kolekcję płyt, ale miałem absolutny zakaz ich dotykania. Kiedy już mogłem sobie ich posłuchać, sprzęt się zwyczajnie rozpadł.
Nie posiadałem swojego gramofonu zatem płyty wylądowały w szafie i zwiedziły ze mną nieco kraju ze względu na przeprowadzki. Nie miałem specjalnie koncepcji, co z nimi zrobić. Sprzedać? Zbyt duża wartość sentymentalna. Oprawiać w ramki? - nie mój gust. Kiedyś udało się pożyczyć od kolegi Fonice GS 461 i przesłuchać zbiory - wtedy coś u mnie zaskoczyło i stwierdziłem, że coś w tym jest. Jakaś "magia" czarnej płyty. Fonica gubiła obroty i czasem miałem wrażenie, że ja szybciej kręcę pitch'em niż silnik talerzem ale i tak frajda ogromna. Oczywiście wkładka MF 1cośtam i brudne płyty. Dzisiaj się cieszę, że to był pożyczony, nie mój gramofon...
Znajomi wiedząc, że mam zawsze jakiś ważniejszy zakup przytargali mi do domu 3 gramofony :) Każdy w stanie mniej lub bardziej agonalnym ale coś z tych Unitr i Fonic poskładałem. Ot, takie "na początek może być". Satysfakcja, iż złożyłem to sam bez przesadnego druciarstwa + jakaś wkładka Sharp'a uruchomiły lawinę. Popłynąłem i chciałem więcej płyt i lepszy sprzęt czym skutecznie dziurawię domowy budżet. Żona tylko wzdycha bezradnie przypominając mi, że powinienem się opamiętać.

Na forum przyprowadził mnie Dr Google i kazał cierpliwie czytać. Dzięki Wam i waszej ogromnej wiedzy udało mi się uniknąć kilku zakupowych pomyłek (może poza jedną) za co z tego miejsca bardzo dziękuję. Moja wiedza odnośnie sprzętu i płyt jest jeszcze zbyt uboga, aby móc się wypowiadać "pełnymi zdaniami", być może z czasem się to zmieni.
Awatar użytkownika
zoombie

Dobry Wieczór.

Post autor: zoombie »

Cześć!
Ano łatwo jest wsiąknąć i trudno się opamiętać ;)
Powodzenia w jednym i drugim :D
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Dobry Wieczór.

Post autor: Wojtek »

Cześć Michał :)
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Pilot

Dobry Wieczór.

Post autor: Pilot »

Witaj :dance:
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Dobry Wieczór.

Post autor: JacK »

Cześć :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
kielek

Dobry Wieczór.

Post autor: kielek »

Witaj:-)
ODPOWIEDZ