Dzień dobry

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Salva

Dzień dobry

Post autor: Salva »

Witam serdecznie,

Zacznę może od przedstawienia się. Mam na imię Krzysiek, rocznik '72. Nastolatkiem będąc nigdy nie miałem porządnego zestawu stereo, Ot, parę polskich płyt i gramofon wpięty w radio. Ale winyli na dobrym sprzęcie miałem okazję posłuchać i starszego kuzyna. Kiedy sam zacząłem pracować i kompletować sprzęt grający światem zawładnął już boom na CD. Nie mając jakiejś oszałamiającej kolekcji winyli bezboleśnie wkroczyłem w nowe medium.

Jakiś czas temu miałem okazję posłuchać przyzwoitego zestawu stereo z gramofonem i decyzja mogła być tylko jedna, zapragnąłem sam rozpocząć przygodę z czarnymi krążkami. O pobudkach, które mną kierowały nie będę się rozpisywał, w tym wątku i w tym gronie chyba wszyscy wiedzą jakie winyl daje przyjemności a krasomówcą nie jestem :)

Póki co "kolekcja" bardziej niż skromna, 20-parę płyt z tego z tego 1/2 to przypadkowe pozycje podarowane przez znajomych którzy pozbyli się z szafy głównie polskich reedycji słysząc, że mam gramofon. Tak więc można powiedzieć, że z kolekcją to jestem w punkcie zero ;)

Czego słucham? Naprawdę bardzo różnej muzyki, głównie blues, rock we wszystkich odcieniach, muzyka instrumentalna i filmowa, trochę jazzu i klasyki też się znajdzie. Życie jest za krótkie, żeby ograniczać się do jednej szufladki.

Na czym słucham?
- wzmacniacz Yamaha AX-396
- CD Yamaha CDX-396
- gramofon Denon DP-300F z wkładką która była w zestawie (juz niebawem wymiana na Ortofona 2M Red)
- głośniki Koda AV702F
- do tego słuchawki Philips SBC HP890
Zestaw budżetowy raczej, ale mnie cieszy i w sprzęt inwestować już raczej nie planuję (poza wkładką).

Tyle o mnie. Mam nadzieję, że znajdę tutaj sporo informacji o winylowym świecie ale też i inspiracji muzycznych.

Pozdrawiam,
Krzysiek
Awatar użytkownika
zoombie

Dzień dobry

Post autor: zoombie »

Witaj! :D
Awatar użytkownika
Mr. Moonlight

Dzień dobry

Post autor: Mr. Moonlight »

Witaj na forum. Skąd przybywasz? (jeśli to nie tajemnica).
“Life is what happens to you while you’re busy making other plans.”
― John Lennon
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Dzień dobry

Post autor: Wojtek »

Cześć Krzysiek
Salva pisze:- gramofon Denon DP-300F z wkładką która była w zestawie (juz niebawem wymiana na Ortofona 2M Red)
Przemyśl zmianę gramofonu zanim wyłożysz kasę na 2M Red, serio.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Pawelec
Gramofon: Składak

Dzień dobry

Post autor: Pawelec »

Cześć, praca nad sprzętem to część winylowej przyjemności :D
AKTUALNA SPRZEDAŻ - pierwszy post
viewtopic.php?t=15809#p307122

Słuchać możesz jeszcze lepiej i jeszcze piękniej.
https://instagram.com/murasaudio
Awatar użytkownika
kaZ

Dzień dobry

Post autor: kaZ »

Cześć :)
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
ODPOWIEDZ