hello everybody

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
marmoorek

hello everybody

Post autor: marmoorek »

Witam. Koleje losu przywialy mnie na to forum. Winylami interesowalem sie od zawsze. Ale od jakiegos roku zaczalem zbierac sprzet na ktorym moge sluchac i doszedlem do perfekcji dzwieku. Dzieki temu cd odeszly w odstawke.
Jestem zwolennikiem i entuzjasta sprzetu Technicsa ale interesuja mnie modele vintage z lat 70/80 i wylacznie srebrne.
Mieszkam w uk i tu jest duzy wybor winyli wiec moja kolekcja przez rok wynosi lolo 2 tys i caly czas przybywa. Slucham kazdej muzyki z naciskiem na queen floydow genesis ale tylko z collinsem, spandau ballet a ostatnio...,, coz starzje sie i slucham chrisa de burgha.....witam wszystkich cieplo i mam nadzieje ze powitacie tez mnie
Awatar użytkownika
motown

Re: hello everybody

Post autor: motown »

marmoorek pisze:Jestem zwolennikiem i entuzjasta sprzetu Technicsa
Jaki sprzęt Technicsa masz?
marmoorek pisze:Mieszkam w uk i tu jest duzy wybor winyli wiec moja kolekcja przez rok wynosi lolo 2 tys i caly czas przybywa.
Kupić dwa tysiące płyt to nie jest jakiś wielki wyczyn, wszak chodzi o jakość, nie ilość. Interesują cię jakieś specyficzne wydania / wytwórnie czy bierzesz wszystko 'jak leci'?
marmoorek pisze:Slucham kazdej muzyki z naciskiem na queen floydow genesis ale tylko z collinsem
Czyli tego 'gorszego', bardziej popowego Genesis. Dlaczego nie chcesz dać szansy pierwszemu, prawdziwemu Genesis? Warto ;]
Pink Floyd i Queen uwielbiam. Masz jakieś ulubione płyty tychże?

Witaj na forum ;]
Pay for that motherfucker record

The Motown Sound™
marmoorek

hello everybody

Od ostaniego pytania zaczne.
Co do floydow ulubiona to momentary laps, the wall dark side te najczexciej chodza. Queen wszystkie bez wyjatku. Co do genesis to bardziej jestem fanem collinsa niz gabriela. Aczkolwiek mam wszystkie plyty i chetnie je slucham. Co do 2 tys plyt kupuje zwracajac uwage na jakosc i szukam tak dlugo az trafie na egzemplarz idealny (w ten sposob mam killa kompletow oldfielda zanim trafilem na super jakosciowo) generalnie zbieram taka muzyke jaka lubie , troche przypadkowych plyt tez jest , ale zal wyrzucic. Generalnie jestem fanem muzyki koncertowej. Co do sprzetu to.

Zestaw nr 1
Glosniki technics sb 7000 jako main speakers
Technics sb 3500 jako remote
Gramofony w sumie trzy sztuki
Sl-q3
Sl 5300
wzmacniacz su z 45
Korektor sh 8055
Cd sl sl p 220
Tuner st z 45l
Deck m216

Na dniach w tym zestawie pojawi sie wzmacniacz se 9021 i przedwzmacniacz su 9011 tylko przyjdzie z ebaya...

Zestaw drugi w sypialni
Gramofon sl d 3
Deck 630
Wzmacniacz su 7300
Tuner st 7300
Glosniki technics ale niemwiem jaki model (kupilem je z zestawem i czekaja na wymiane na lepsze )
Awatar użytkownika
kaZ

hello everybody

Post autor: kaZ »

Cześć :)
"Bardzo lubię piosenki,
i różne inne dźwięki
szczególnie jak mnie co wzruszy
rzuca mnie się na uszy "
marmoorek

Do ulubionych zespolow zalicze tez dire straits, u2 , wykonawcow oldfield, jarre, chris rea , chris de burgh, roger taylor i the cross ale to okolo queen, mike rutherford, roxette, tina turnerowa, spandau ballet, depeche mode......takze rozrzut jest duzy. Generalnie to comlata 70/80 mialy najlepsze:)
marmoorek

hello everybody

Z polskich republika lombard dzem budka snajpera.... o dziwo te plyty sa do, dostania w uk. Anna jantar i 2+1, frackowiak.....ach duzo wymieniac..... bajor.....
Awatar użytkownika
zoombie

hello everybody

Post autor: zoombie »

Cześć, fajnej muzy słuchasz :)
A co powiessz w takim razie na King Crimson, Emerson Lake and Palmer itp. klimaty? :)

A o starzeniu się możesz zacząć mówić, jak zaczniesz słuchać Bacha i Davise'a, ewentualnie Fogga :lol:
(żeby nie było, ostatnio kupiłem winyla Fogga z 1958 bodajże i z dużą przyjemnością przesłuchałem :) )
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

hello everybody

Post autor: Wojtek »

Cześć
marmoorek pisze:i doszedlem do perfekcji dzwieku.
Zazdroszczę :D
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
marmoorek

zoombie pisze:Cześć, fajnej muzy słuchasz :)
A co powiessz w takim razie na King Crimson, Emerson Lake and Palmer itp. klimaty? :)

A o starzeniu się możesz zacząć mówić, jak zaczniesz słuchać Bacha i Davise'a, ewentualnie Fogga :lol:
(żeby nie było, ostatnio kupiłem winyla Fogga z 1958 bodajże i z dużą przyjemnością przesłuchałem :) )

Co do king crimson sie nie wypowiem, bo nie mialem okazji poznac sokladnej tworczosci, emerson TAAAK! Ogladalem calkiem niedawno jakas koncertowke w tv I musze przyznac ze wiedza jak uzywac klawiszy:) wlasnie naszedl mnie dobry pomysl na poszukanie ich winyli.
Awatar użytkownika
zoombie

hello everybody

Post autor: zoombie »

A to King Crimson też się zainteresuj w wolnej chwili, tym bardziej że Greg Lake grał tam zanim współzałożył ELP :)

Chyba najbardziej rozpoznawalny kawałek:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5SLJkElbrlA[/youtube]
eenneell

Post autor: eenneell »

:text-welcomeconfetti:
A Vivaldi?
Awatar użytkownika
vinylpiotrek

hello everybody

Post autor: vinylpiotrek »

zoombie pisze: A o starzeniu się możesz zacząć mówić, jak zaczniesz słuchać Bacha i Davise'a, ewentualnie Fogga
No to ja starzeje sie od 15 roku życia.
Obrazek
marmoorek

Vivaldi czajkowski tez smiga. Fogg tez smiga... chyba wielbiciele winyli starzeja sie wczesniej......... albo wczesnjen dojrzewaja:)
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Post autor: JacK »

Wprawdzie nie podzielam Twojego entuzjazmu co do marki Technics niemniej jednak serdecznie witam na forum :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
marmoorek

hello everybody

Ja też witam. Co do entuzjamu technicsem. Ponieważ dziś udało mi się złożyć do końca to co chciałem (jeszcze tylko timer planuje ściągnąć) , to następnym krokiem będzie budowa jakiegoś innego zestawu (do kuchni albo lazienki;-)), nie na poważnie mam w planach jeszcze jeden zestaw sklecić i myślę o krajowej produkcji. Marzy mi się Diora.
ODPOWIEDZ