Cześć,
Kolekcjonuje płyty winylowe od kilkunastu lat. Obecnie moja kolekcja to około 500 płyt w gatunkach:
- 70% house (oldschool, disco, funky, pumping, latin, tech, ...);
- 29% pop, rock, disco, euro disco, rock and roll;
- poniżej 1% muzyka hawajska;-).
Zdarza mi się czasami coś sprzedawać ale jest to baaaardzo rzadko... każdej płyty szkoda, gdyż z każdą zakupioną (otrzymaną) płytą wiąże się jakaś historia Mam do winyli bardzo duży sentyment:-)
Pozdrawiam
witam wszystkich :-) mój pierwszy post :-)
-
- JacK
- Gramofon: Kuzma Stabi S
Re: witam wszystkich :-) mój pierwszy post :-)
Cześć 

Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Cześć wodzina 

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: witam wszystkich :-) mój pierwszy post :-)
Zapomniałem dodać, że oprócz standardowego słuchania, zdarza mi się miksować muzykę 
Mam sprzęt typowo DJski (niestety nie audiofilski) tzn. technics sl 1200 + technics sl 1210 + mikser pioneer djm 700, wkładki ortofon-a (planuje niedługo zmienić na shure-a).
Z racji, że od niedawna przyszło mi mieszkać z teściami zmuszony jestem w większości przypadków słuchać muzyki w słuchawkach więc o nagłośnieniu nie będę się na razie rozpisywał
wodzina

Mam sprzęt typowo DJski (niestety nie audiofilski) tzn. technics sl 1200 + technics sl 1210 + mikser pioneer djm 700, wkładki ortofon-a (planuje niedługo zmienić na shure-a).
Z racji, że od niedawna przyszło mi mieszkać z teściami zmuszony jestem w większości przypadków słuchać muzyki w słuchawkach więc o nagłośnieniu nie będę się na razie rozpisywał

wodzina
- motown
SL-1200 jest bardziej audiofilski niż niejeden produkowany dziś gramofon 'audiofilski' albo stare gramofony, które uchodziły za 'audiofilskie' ;]
W każdym razie, to dobry gramofon jest. I do słuchania i do skreczu.
Jakie wkładki Ortofona masz? I na jakiego szczura chcesz zmienić?
Witamy na forum ;]
W każdym razie, to dobry gramofon jest. I do słuchania i do skreczu.
Jakie wkładki Ortofona masz? I na jakiego szczura chcesz zmienić?
Witamy na forum ;]
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™