Witam !!!
Wszystkich zainfekowanych dźwiękiem ponadczasowej czarnej płyty . Mam na imię Łukasz , urodziłem się w Gdańsku i nadal tam mieszkam od ponad 41 lat . Z płytami winylowymi mam styczność praktycznie od urodzenia , już ojciec gdy byłem małym brzdącem nakładał mi na uszy słuchawki i puszczał mi swoje płyty Beatelsów , Presleya i wielu innych artystów celem uśpienia mnie

. Lecz nie za bardzo mu to wychodziło , gdyż po zakończeniu jednej strony otwierałem oczy i domagałem się kontynuacji doznań muzycznych

. Z początku lat osiemdziesiątych ze starszym bratem biegaliśmy po księgarniach i kupowaliśmy sporo winyli polskich zespołów nowofalowych i rockowych ( ale całą kolekcję zawinął brat wyprowadzając się z domu pod koniec lat 80-tych

) już wtedy zacząłem jeździć na rynki i chodzić na Jarmark Dominikański celem kupna płyt angielskich i amerykańskich artystów sceny Punkrockowej która wtedy liczyła się dla mnie najbardziej i zresztą jest tak do dzisiaj

. Nie chcę za bardzo na początku się rozpisywać bo nie wiem na jakiej zasadzie działa forum , nigdy płytami nie handlowałem profesjonalnie ani w ich sprawie nigdzie się nie udzielałem na szerszą skalę ( czasem korzystając z komputera kupiłem lub sprzedałem jakiegoś winyla , nigdy nie miałem sklepu ani nie uczestniczyłem w świecie forum ) . Na dzień dzisiejszy moja kolekcja sięga ponad 2000 tytułów , nie jest to tylko oczywiście sam angielski i amerykański Punkrock z lat 70-tych i 80-tych ( ale około 1/4 to właśnie ten gatunek ) . Moje płyty są w stanach od EX po MINT , czasem zdarzy się jakaś ciężko dostępna płyta w trochę gorszym stanie ale to jakieś wyjątki

. Posiadam też bardzo dużą płyt z autografami polskich i zagranicznych artystów , mogę się pochwalić okładkami z podpisami między innymi : Polskich wykonawców : Dżemu łącznie z podpisem Ryśka Riedla , Czesława Niemena , Maanamu łącznie z Korą i Markiem Jackowskim , Oddziału Zamkniętego z Jarym , Kaliber 44 i oczywiście Po Prostu ze Szczepanem na czele

itd itd... oraz zagranicznych Uk.Subs , Cockney Rejects , Chelsea , Toy Dolls , Jesus and Mary Chain ale mam też Marillion z Fishem itd,itd ... Proszę poinstruujcie mnie czy mam rozpoczynać nowy temat jeżeli mam jakieś pytanie odnośnie wydań które mam na półce a nie do końca znam ich pochodzenie i wartość , a brak ich na Discogs . Jestem pewien że na pewno będziecie w stanie służyć mi pomocną ręką , pomimo że płyty zbieram ładnych parę lat nie uważam się za Alfę i Omegę ogromnego świata czarnej płyty a świat forum to dla mnie zupełna nowość . Mam nadzieję że będę godnym kompanem w tym magicznym muzycznym świecie forum .
Z poważaniem
Łukasz