mam na imię

jakiś czas temu odnalazłem w piwnicy mój stary gramofon który 10 lat temu służył do zrobienia "skreczów" w takim jednym kawałku (muzycznym)...stare dzieje. Odnalazłem też skromną bazę płyt gramofonowych i postanowiłem uruchomić sprzęt - Unitra Cyryl. Tak jakoś trafiłem na to forum i dowiedziałem się, że nie warto niszczyć płyt tym sprzętem z wkładką piezoelektryczną. Nie chciałem inwestować w inny gramofon, ale przerabianie okazało się jeszcze mniej sensowne. Postanowienie - kupię coś do 200pln. Po jakimś miesiącu oswajania siebie z tą myślą zakupiłem DUALa 496. Zakup okazał się dla mnie udany. Sprzęt bardzo mi się podoba wizualnie i posiada wszystko co chciałem mieć w gramofonie (antyskating, wkładkę MM, strobo, pełen automat i direct drive).
Na razie stoi na szafie niepodłączony i nieskalibrowany gdyż....nie mam gdzie go w domu postawić

PS.
ksywka baleron466 to taka moja ksywka "anonim", jestem wyczulony na prywatność w necie i nie wykładam wszystkich kart od razu na stół. Jak się zadomowię na tym forum to przekonwertuję się na moją realną ksywkę i będę występował jako JA