Wojtek pisze: ↑07 paź 2020, 10:32
Jeśli nadal masz Teaca - weź eksperymentalnie zawieś sobie na nim 2M Red. Myślę że może to być niezwykle pouczające doświadczenie

Ew. vice-versa, AT na PJ.
TEAC już spakowany do transportu

i w niedzielę jedzie do córki

Taki eksperyment zrobiłem w kierunku AT -> PJ. Zagrało lepiej, ale słyszalnie słabiej od Red'a.
Nie pisz o swoich gramofonach per szlifierki, bo normalnie rezerwujemy takie określenie dla sprzętów tak gównianych że aż szkodzą płytom.
Zakładam że nie chodzi Tobie o aż tak negatywną konotację.
Faktycznie może przesadziłem ze szlifierką w kontekście TN-300... aż taki dół to nie jest
pwa pisze: ↑07 paź 2020, 08:59
Jest możliwe, a nawet całkiem prawdopodobne, że za kolejne kilka lat przeniosę się na coś innego, ale patrząc na budżetowość moich pozostałych klocków, nie będzie to jakaś radykalna zmiana...
E tam. Jeśli tylko dopuścisz myśl że możesz kupić używany sprzęt albo coś nie o stylistyce "deska z ramieniem" to spokojnie bez zwiększania budżetu przeskoczysz nie o małą półeczkę, a o kilka półek.
Kwestia podejścia. Mamy wielu forumowiczów którzy przeszli już tą drogę.
Może masz i rację... czas pokaże
Na przyszłość radzę też zupełnie olać prasę audio bo raczej nic mądrego z niej nie wyciągniesz
To fakt, zwłaszcza, że ze sponsoringu żyją

. Raczej skupiałem się na zagranicznych forach i trochę posłuchałem nowego sprzętu w określonym budżecie.
Pro-Ject X1 + Pick it S2 MM/Marantz PM8005/Tannoy Revolution XT 8F/Marantz SA8005/Yamaha WXC-50/Sennheiser HD600/Beyerdynamic DT770 PRO 250Ohm/okablowane QED Reference Audio 40, Audioquest Big Sur, Pro-Ject Connect-IT E