Micke wita się

Pozwól innym poznać Ciebie
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Micke

Micke wita się

Post autor: Micke »

W sumie, jestem tu już jakiś czas ale się nie przedstawiłem. Wtedy wydawało mi się to bezsensowne bo przecież chciałem uzyskać odpowiedź tylko na jedno pytanie, ale potem tak przegladałem, czytałem, zacząłem pisać, ostatnio nawet na avatar się szarpnąłem, więc w sumie wypada powiedzieć coś o sobie.
Jestem studentem I roku Informatyki Magisterskiej na Uniwersytecie Gdańskim, mieszkam w Gdańsku, a od jakiegoś 1,5 roku pracuje również dorywczo w edukacji (zajęcia z robotyki dla dzieci ze szkół podstawowych/gimnazjalnych).

Jak zacząłem przygodę z winylami, dosyć typowo, tak mi się wydaje, ale i nie typowo jak na moją osobę, która muzyki za często nie słucha, a do czasów matury właściwie wcale tego nie robiła. Po przeprowadzce do Gdańska, zacząłem porządki w mieszkaniu. Jak to przy okazji porządków znalazłem stary gramofon (po jego stanie wywnioskowałem że przebył wiele przeróbek), który nawet nie miał funkcji cueing, oczywiście nie działał, ale bardzo mi się podobał więc został wyeksponowany na szafce. Koniec końców po jakimś roku ambicja nie dawała mi spokoju "Naprawię dziada!", o dziwo udało się, bo wystarczyło tylko wymienić przewód zasilania. Nie miałem wtedy jeszcze żadnych płyt, pomógł mi kolega z roku, pożyczając dwie płyty Lady Pank. Z czasem kupiłem parę własnych płyt w Muzycznej Piwnicy, po czym (jakieś dwa miesiace od naprawy) silnik odmówił posłuszeństwa, i trafiłem tu w poszukiwaniu "nowego" gramofonu.

Na zakończenie, krótko: Witam :)
kielek

Micke wita się

Post autor: kielek »

Witaj! Winylowców z Trójmiasta coraz więcej na forum :clap:
Awatar użytkownika
Wojtek
Administrator
Kontakt:

Micke wita się

Post autor: Wojtek »

Cześć Micke :)

Fajna historia.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Awatar użytkownika
Kusma

Micke wita się

Post autor: Kusma »

Hej! Fajny awatar! :D
Nie bulwersuj się tak forumowiczu... to tylko moja subiektywna opinia :D
Awatar użytkownika
pan_winyl
Gramofon: Elac Miracord 750MII

Micke wita się

Post autor: pan_winyl »

True, fajny awatar. Świetnie że nie zraziłeś się do gramofonu po awarii silnika!
Elac Miracord 750 Mark II + Philips GP 400 MKII / AT-VM95C

Nivico 5020u / Toshiba SA 320
Onkyo Integra 2066

Silva Stereo Console / Irel
Telefunken L55
Awatar użytkownika
Micke

Micke wita się

Post autor: Micke »

A dzięki, dzięki długo kiedyś poszukiwałem jakiegoś fajnego kota na avatar ;)

Nie chciałem żeby płyty, które już miałem się kurzyły :D
Awatar użytkownika
JacK
Gramofon: Kuzma Stabi S

Re: Micke wita się

Post autor: JacK »

Cześć, ten Twój avatar wygląda jak jeden z naszych domowych kotów. Znaleziony ledwie żywy w lesie za miastem gdzie go jakiś ciul wywalił z samochodu. Teraz jest już dorosłym pięknym kotem który jest absolutnym pupilem moje lepszej połowy :)
Kuzma Stabi S, Rega RB300, Dynavector DV - 10X5, Sonneteer's Sedley (first edition), AVM Competition, B&W CDM1NT
eenneell

Post autor: eenneell »

:text-welcomeconfetti: Micke
Awatar użytkownika
wojciech06
Gramofon: Dual model CS 721

Post autor: wojciech06 »

Witaj :)
W Polsce obowiązującym językiem jest język polski. Starajmy się pisać poprawnie ortograficznie. W miarę możliwości dbajmy o obecność polskich znaków diakrytycznych (tzw. ogonków, jak "ę", "ą" itd.).
ODPOWIEDZ