Obecnie stacjonuję, mieszkam i pracuję w Warszawie.
Kocham muzykę. Różną - jednak w moim sercu jest rock. Od około 8 lat - początek studiów - jestem zafascynowana szeroko pojmowaną muzyką rockową lat '70, '80. Słuchałam - wiadomo - w świecie internetów i płytek CD. Dzięki mojej drugiej miłości, książkom, poznałam co to dźwięk czarnego krążka. Biegałam sobie po antykwariatach w poszukiwaniu ciekawych pozycji do poczytania i ... w jednym z nich, gdzie można również wyszperać płyty winylowe to usłyszałam.. dokładnie pamiętam ten dźwięk. To była płyta zespołu Blue Oyster Cult... Odpłynęłam.. Zakochałam się i zapragnęłam słuchać takiej jakości dźwięku częściej.
Już jakiś czas śledzę to forum z zamiarem kupna gramofonu i zagłębieniem się w świat winyli. Niestety, jestem kompletnym laikiem w kwestii gramofonowej techniki. Czytałam forum, próbowałam zapoznać się z budową gramofonu by znaleźć to co chcę , ale sama nie potrafię podjąć decyzji, albo raczej nie jestem pewna czy to co wybrałam będzie dobre, sprawne i czy sprzedawcy nie wciskają kitu dla takich ludzi jak ja, dla których to czarna magia.. Mam nadzieję, ze pomożecie - w kwestii technicznej, dobrać odpowiedni zestaw.

To chyba tyle o sobie.

Pozdrawiam i jeszcze raz witam Winylomaniaków!