Oprawa graficzna
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Oprawa graficzna
Koledzy, to jest temat dotyczący wyglądu/szablonu/szaty graficznej forum.
Wpychanie do tej dyskusji kwestii funkcjonalności robi tylko niepotrzebny bałagan.
Wpychanie do tej dyskusji kwestii funkcjonalności robi tylko niepotrzebny bałagan.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Regsoft
-
- Gramofon: Sony PS-X4
Teoretycznie mogę zmienić jego wysokość, ale według mnie nie będzie takiego wow już
Coś takiego(ewentualnie jeszcze przesunąć ten obrazek do góry lub na dół, aby było bardziej widać wkładkę, albo płytę):
Magnat MR-780 + Canton GLE60 + Sony PS-X4
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
No to i ja wrzucę swoje 5 groszy....
Po pierwsze @inspir wielkie dzięki i brawo...
Jestem przyzwyczajony do obecnej kolorystyki, także nie odczuwam potrzeby zmiany. Ta zaproponowana przez Ciebie w poście #49, jak dla mnie, jest ok.
Jedynie do czego ja bym się przyczepił to do "lokowania produktu". Na zdjęciu widać logo AT.

Po pierwsze @inspir wielkie dzięki i brawo...
Jestem przyzwyczajony do obecnej kolorystyki, także nie odczuwam potrzeby zmiany. Ta zaproponowana przez Ciebie w poście #49, jak dla mnie, jest ok.
Jedynie do czego ja bym się przyczepił to do "lokowania produktu". Na zdjęciu widać logo AT.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
No to prawda, mniejszy byłby lepszy. Da się to jak sądzę zrobić bez utraty pełnego obrazu.
To nie będzie dobre rozwiązanie graficznie, bo ze stratą części obrazu. Natomiast przeskalowanie obiektu dałoby efekt zachowania całości. Pewnie trzeba w takim wypadku obrobić obrazek osobno i nie bedzie pełnej szerokości, jednak kosztem zachowania całego obiektu.
-
To wygląda źle, chyba, że nie do końca Cie zrozumiałem, lepiej jest po prostu zmniejszyć wysokość obrazka
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Dobrze zrozumiałeś.
Przesuń to w lewo lub prawo, asymetrycznie będzie lepiej.
Ta wcześniejsza propozycja i tak będzie najlepsza. U mnie nie ma konieczności scrolowania, jak u Regsofta akurat i mnie to nie przeszkadza (scrolowanie jest na poziomie obecnego szablonu czyli de facto to samo). Wszystkim i tak nie dogodzisz, choć oczywiście poszukiwanie złotego środka ma sens.
Przesuń to w lewo lub prawo, asymetrycznie będzie lepiej.
Ta wcześniejsza propozycja i tak będzie najlepsza. U mnie nie ma konieczności scrolowania, jak u Regsofta akurat i mnie to nie przeszkadza (scrolowanie jest na poziomie obecnego szablonu czyli de facto to samo). Wszystkim i tak nie dogodzisz, choć oczywiście poszukiwanie złotego środka ma sens.
- Cracker

przycisk alternatywny

bo adminy nie chcą albo nie umieją dodać takowego

Just take those old records off the shelf
I'll sit and listen to 'em by myself
Today's music ain't got the same soul
I like that old time rock and roll
-
Dzisiaj nie miałem jakoś zapału, żeby bawić się grafiką i zrobić ikonki, ale specjalnie dla Myszora i innych dodałem możliwość lajkowania(plusowania) postów(dostosowany do stylu, który zrobiłem), więc jakby admin się zgodził można to od razu zaczytać ze stylem, jak chcecie przetestować to albo się zarejestrujcie i poklikajcie, albo zalogujcie się na konto asd/123456
- Cracker
Jeśli nie inspir, to kto ?inspir pisze: ↑23 lut 2018, 13:18Dzisiaj nie miałem jakoś zapału, żeby bawić się grafiką i zrobić ikonki, ale specjalnie dla Myszora i innych dodałem możliwość lajkowania(plusowania) postów(dostosowany do stylu, który zrobiłem), więc jakby admin się zgodził można to od razu zaczytać ze stylem, jak chcecie przetestować to albo się zarejestrujcie i poklikajcie, albo zalogujcie się na konto asd/123456
Jeśli nie teraz, to kiedy ?
P.s
Dzięki inspir że Ci się chce.,świetna robota
Ostatnio zmieniony 23 lut 2018, 15:22 przez Cracker, łącznie zmieniany 1 raz.
Just take those old records off the shelf
- olsza84
- Gramofon: Dual Fever
Fajnie wygląda. Dawać te zmiany 

NAD 160a / NUDAmini / Philips CD-350 / Braun LS 120
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
Dual 601, 604, 704, 3x721, 1019, 1209, 1218, 1219, 1229, 1249, Perpetuum Ebner 2020L, Perpetuum Ebner PE 34
FB:Dual Fever
IG:Dual Fever
- Myszor
- Gramofon: PD-300
Że co ? Że jak ? Zrobiłeś to ?inspir pisze: ↑23 lut 2018, 13:18Dzisiaj nie miałem jakoś zapału, żeby bawić się grafiką i zrobić ikonki, ale specjalnie dla Myszora i innych dodałem możliwość lajkowania(plusowania) postów(dostosowany do stylu, który zrobiłem), więc jakby admin się zgodził można to od razu zaczytać ze stylem, jak chcecie przetestować to albo się zarejestrujcie i poklikajcie, albo zalogujcie się na konto asd/123456
Bring it on !!!
Płyty na sprzedaż: viewtopic.php?t=21850
-
Jeszcze kilka niedociągnięć widzę, będę to poprawiał, ale dopiero po weekendzie 

- folgel
- Gramofon: Telefunken TS 950
Właśnie testowałem, lajkowanie działa
Ja jeszcze zwróciłbym uwagę na to co pisał wcześniej @MMarek czyli zdjęcie z logo AT. Domyślam się, że jest to jakieś stock photo z internetów. Pomijając już kwestię lokowanie produktu, to może moglibyśmy użyć zdjęć naszych użytkowników? Wiele osób ma bardzo ciekawe/ładne wizualnie gramofony. Można by zrobić jakiś konkurs na zdjęcie może? Płyta na nagrodę z funduszu forumowego. Zdjęcie mogłoby być na stałe, albo zmieniane co jakiś czas. Co wy na to?

Ja jeszcze zwróciłbym uwagę na to co pisał wcześniej @MMarek czyli zdjęcie z logo AT. Domyślam się, że jest to jakieś stock photo z internetów. Pomijając już kwestię lokowanie produktu, to może moglibyśmy użyć zdjęć naszych użytkowników? Wiele osób ma bardzo ciekawe/ładne wizualnie gramofony. Można by zrobić jakiś konkurs na zdjęcie może? Płyta na nagrodę z funduszu forumowego. Zdjęcie mogłoby być na stałe, albo zmieniane co jakiś czas. Co wy na to?