Logowanie- propozycja
-
Logowanie- propozycja
Witajcie.
Jako szary user tego forum mam skromną propozycje kierowaną do Głównego Zarządcy:
Czy można dokonać zmian w panelu administracyjnym tak, abym po zalogowaniu był przenoszony do strony którą przeglądałem?
Często przeglądam forum bez logowania, trafiam na temat w którym chce się odpowiedzieć więc loguje się.
Zostaje wtedy przeniesiony do indexu strony zamiast do miejsca z którego sie logowałem.
Takie małe udogodnienie...
Jako szary user tego forum mam skromną propozycje kierowaną do Głównego Zarządcy:
Czy można dokonać zmian w panelu administracyjnym tak, abym po zalogowaniu był przenoszony do strony którą przeglądałem?
Często przeglądam forum bez logowania, trafiam na temat w którym chce się odpowiedzieć więc loguje się.
Zostaje wtedy przeniesiony do indexu strony zamiast do miejsca z którego sie logowałem.
Takie małe udogodnienie...
-
- szumwuchu
Logowanie- propozycja
Zgadza się - bardzo to up...liwe jest.rafaln1 pisze:Zostaje wtedy przeniesiony do indexu strony zamiast do miejsca z którego sie logowałem.
Technics sl-1900, Audiotechnica AT12xe, SAE XXX, XXXIB.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Logowanie- propozycja
Panowie, powiem tak... teoretycznie rozwiązanie dla waszego problemu już od dawna jest i działa 
Jak ktoś jest zalogowany to pod wpisami na stronie tematu widzi pole tzw. "szybkiej odpowiedzi". Taki przywilej zalogowania.
Osoby bez konta/niezalogowane nie widzą tego.
Jednakże osoby niezalogowane mimo wszystko nadal widzą przyciski typu "odpowiedz" czy "nowy temat".
Co się dzieje jak jesteśmy niezalogowani i klikamy w odpowiedz? Strona przekierowuje nas do pola zalogowania/rejestracji.
Wpisujemy swoje dane, potwierdzamy przyciskiem... i strona przekierowuje nas tam gdzie chcemy, czyli do strony odpowiedzi na temat, który oglądaliśmy.
Z drugiej strony podczas logowania można też zaznaczyć opcję automatycznego logowania, w wyniku czego strona pamięta nas (a konkretnie nasz komputer/system/przeglądarkę) i na tej podstawie samo nas zalogowuje jak wchodzimy na forum.
Ta opcja jednak ma najwięcej sensu w wypadku stanowisk domowych bądź tych co tylko my korzystamy, a nie np. komputery dzielone z innymi osobami (praca, kafejka internetowa, itd.), co chyba jest dosyć jasne.

Jak ktoś jest zalogowany to pod wpisami na stronie tematu widzi pole tzw. "szybkiej odpowiedzi". Taki przywilej zalogowania.
Osoby bez konta/niezalogowane nie widzą tego.
Jednakże osoby niezalogowane mimo wszystko nadal widzą przyciski typu "odpowiedz" czy "nowy temat".
Co się dzieje jak jesteśmy niezalogowani i klikamy w odpowiedz? Strona przekierowuje nas do pola zalogowania/rejestracji.
Wpisujemy swoje dane, potwierdzamy przyciskiem... i strona przekierowuje nas tam gdzie chcemy, czyli do strony odpowiedzi na temat, który oglądaliśmy.
Z drugiej strony podczas logowania można też zaznaczyć opcję automatycznego logowania, w wyniku czego strona pamięta nas (a konkretnie nasz komputer/system/przeglądarkę) i na tej podstawie samo nas zalogowuje jak wchodzimy na forum.
Ta opcja jednak ma najwięcej sensu w wypadku stanowisk domowych bądź tych co tylko my korzystamy, a nie np. komputery dzielone z innymi osobami (praca, kafejka internetowa, itd.), co chyba jest dosyć jasne.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- szumwuchu
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Logowanie- propozycja
Zapewniam że w takich sytuacjach jest to bardziej problem "w domu" niż na stronie.eenneell pisze:A mnie mimo "zapamiętaj mnie" wywala "raz po raz"
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Logowanie- propozycja
AAA! teraz "logj mnie automatycznie"...
PS
Znwu mnie "wywaliło
Ale to wina BC- blueconnect

PS
Znwu mnie "wywaliło
Ale to wina BC- blueconnect
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Logowanie- propozycja
Pewnie, jak mnie o to poprosisz 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Reymont
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Logowanie- propozycja
To jest na temat w ogóle? Bo wygląda na to, że nie.Reymont pisze:lepiej krzykoskrzynkę byś wydłużył..
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Logowanie- propozycja
To poproszę, ale nieco później i na PWWojtek pisze:Pewnie, jak mnie o to poprosisz