Trafiła do mnie wkładka MC-20, którą to koledzy w wątku "jaka to wkładka" zidentyfikowali jako wkładkę CEC MC-20. Dostałem też podpowiedź jaka igła pasuje do tej wkładki. Ponieważ nie był to zbyt wielki wydatek zakupiłem sferyka od North za niewielkie pieniądze. Zainstalowałem na ( headshell'u zamiennik Technicsa) i w wolnej chwili zamontowałem to coś na ramieniu. Pierwsze kilkanaście sekund odsłuchu i zmiana na EPC207 - jest źle, za dużo niskich, dudni bas. Za kilka dni znowu wracam, bo nie daję za wygraną i tym razem wkładka szybko ląduje w pudełku. Nie daje mi spokoju przez następny dzień. Wreszcie sobota, wolny czas mogę walczyć dalej. Jeszcze raz ustawiam wkładkę tym razem na lekkim headshell'u ori Technicsa na 52 mm i pozostałe ustawienia już na ramieniu wykonuję najlepiej jak potrafię

. Pierwsze dźwięki nie powalają, ale zostawiam kręcącą się płytę i idę zająć się czymś innym. Po jednej płycie kładę następną i następną i zasiadam na kanapie, bo zaczyna mi się podobać

. Wkładka od wczoraj siedzi na ramieniu i muszę powiedzieć, że jest dobrze, nie ma się do czego przyczepić. Brzmienie jest naprawdę zadawalające. Gra ktoś na tej wkładce ? Czy mój słuch jest przytępiony, czy ta wkładka gra naprawdę dobrze ?