Wojtek, szanse ominięcia watu w przypadku zakupów w Jico są bliskie zeru. Próbowałem nawet z nimi negocjować, żeby zaniżyli koszt towaru podawany na paczce, ale skończyło się to anulowaniem mojego zamówienia i natychmiastowym zwrotem kosztów...I nie dziwię im się.
Próbowałem nawet z nimi negocjować, żeby zaniżyli koszt towaru podawany na paczce, ale skończyło się to anulowaniem mojego zamówienia i natychmiastowym zwrotem kosztów...I nie dziwię im się.
Żadna poważna firma na takie cebulactwo się nie pisze. To nie prywaciarze z eBaya.
Mało powiedziane, zwyczajnie dałem d...
Na usprawiedliwienie powiem, że to za namową kolegi, prawdziwego cebularza z krwi i kości...
- "Napisz do nich, napisz, co ci szkodzi?"
Sprawa zamknięta ale tą cebulą od Jico to do dzisiaj mi pachnie
896 jest z tej samej rodziny wkładek (dlatego igły pasują), ale generator ma inne parametry niż seria 79x.
Nikt nie robi zamienników z VdH
SAS to SAS.
Jeśli chcesz coś w miarę podobnego - kup Shibatę.
Zakresem siły nacisku.Idąc tym tropem,może być różnica w zawieszeniu,ale nie musi.
Można wysłać zapytanie.
Co do Thakker,nigdzie nie jest wspomniane,że to Jico.
Widać przecież w specyfikacji że jedna jest bardziej miękka, a druga sztywniejsza. Ot różnica.
Fajna sprawa bo można dopasować sobie do ramienia.
Elac zresztą tak robił w oryginale też, oferując te same modele igieł w różnych wersjach podatności.
kupowanie eliptyka w Jico jest naprawdę mało opłacalne
117USD eliptyk
159USD Shibata
195USD SAS na boronie
To prawda. Już tutaj o tym rozmawialiśmy, za parę dolców więcej będzie Shibata (SAS nie chcę).
- Masz może aktualnie coś innego na oku w niższych cenach - nowy eliptyk lub Shibata o podobnej jakości?
- Zakup igły za 800-900zł do Elac ES-793/4 mi osobiście nie bardzo się opłaca. W tych pieniądzach można już poszukać coś fajnego na MC.
Widać przecież w specyfikacji że jedna jest bardziej miękka, a druga sztywniejsza. Ot różnica.
Fajna sprawa bo można dopasować sobie do ramienia.
Elac zresztą tak robił w oryginale też, oferując te same modele igieł w różnych wersjach podatności.
Też uważam że lepiej wyłożyć na Shibatę niż na eliptyka.
Tonar również oferuje Shibatę do tej serii wkładek - https://www.dacapoaudio.com/2958-Elac-D ... styli.html
Eliptyki Tonara są ponad 2x tańsze, ale kwestia "podobnej jakości" jest w tym wypadku dyskusyjna, ale jest to jakaś alternatywa
- Zakup igły za 800-900zł do Elac ES-793/4 mi osobiście nie bardzo się opłaca. W tych pieniądzach można już poszukać coś fajnego na MC.
Nic nowego nie kupisz z MC w tych pieniądzach (a jeśli już to tylko podstawczaki) więc możesz co najwyżej myśleć o wskrzeszonych trupach.
Ale czy to będzie tej samej klasy jak Elac 79x z Shibatą?
Śmiem twierdzić że niespecjalnie