Legendarna Shure V15 III
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Legendarna Shure V15 III
Nie powinien. Może klej w środku puszcza?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Gramofon: Telefunken S600
-
Ta część z napisami jak poruszę to jest luz. Odchyla się do dołu. I z frontu jak patrzę to mam wrażenie, że plastik od igły nie jest idealnie równo.
Ale gra wszystko pięknie...
Ps- na 1.2g dużo lepiej z basem. Czad.
Ale gra wszystko pięknie...
Ps- na 1.2g dużo lepiej z basem. Czad.

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Tak jak pisałem, pewnie klej puszcza.
To normalne. Jest lekki luz.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie tak.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
No chyba, a raczej napewno mogę już Wojtku odpowiedzieć i w sumie wypowiedź sprowadzić do jednego zdania.
Shure V15IIITM + VN35HE to fantastyczny duet, który cieszy ucho i daje sporo radości ze słuchania czarnych krążków.
Tyle, że ja nie lubię odpowiadać tylko jednym zdaniem....

Lubię dźwięk z płyt winylowych i te czasami pojawiające się pyknięcia. Nie przeszkadza mi, że co 20 minut muszę podejść do gramofonu i przełożyć płytę na drugą stronę. Cała ta ceremonia sprawia, że czuję się czynnym uczestnikiem celebry muzycznej, a nie tylko biernym słuchaczem, jak ma to miejsce przy słuchaniu z CD.

Byłem zadowolony ze słuchania winyli grająć z AT95E. Po założeniu Shure V15IIITM+VN35HE doznałem prawdziwego szoku, co tak naprawdę można zapisać na winylowym krążku i co mnie do tej pory ominęło. Stwierdzenie - zacząłem na nowo odkrywać moje winylowe płyty - nabrało namacalnego i słyszalnego wymiaru.
Do tego wszystkiego, Shure sprawił, że dół stał się bardziej wyrazisty i punktowy, a na górze można bez sybilantów, które czasem pojawiały się na AT95E. Reasumując - zagrało i gra nadal cudownie.
- dev
- Gramofon: PS-X60, PS-X4, PS-22
Znam to uczucie

Co więcej moja się również rozkleiła, podobnie jak koledze Zix1 powyżej w tym wątku.
Przy wsuwaniu igły środek wkładki wysuwał się z body. Podkleiłem w miejscach gdzie była wklejona i jest ok.
Mam tylko czasem tak, że jak przekładam do nowego headshella to buczy lekko jeden kanał, muszę odpowiednio ustawić wkładkę w headshellu i / lub zmienić położenie śrubek mocujących (na słuch) i buczenie ustaje. Kompletnie nie wiem czym to jest spowodowane.
Poza tym nie mam pytań - dla moich potrzeb idealna wkładka, idealna igła.
1. SONY PS-X60 === ONKYO A-8780 INTEGRA === ONKYO DX-7510 === ONKYO TA-2360 === KEF CRESTA 3
2. SONY PS-22 === KENWOOD KA-6100 === GRUNDIG CD-8150 === ARCUS LOTUS TS-100
3. SONY PS-10F === ONKYO TX-9031RDS === ARCUS TS-100
2. SONY PS-22 === KENWOOD KA-6100 === GRUNDIG CD-8150 === ARCUS LOTUS TS-100
3. SONY PS-10F === ONKYO TX-9031RDS === ARCUS TS-100
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Duży skok od razu chłopaki zrobiliście. Trochę Wam środka brakuje, ale może to i dobrze
Natomiast nie ma wielkiego sensu odnosić się bezpośrednio do AT95. Sens empiryczno porównawczy jest od AT100 jeśli mowa o tym brandzie.

Natomiast nie ma wielkiego sensu odnosić się bezpośrednio do AT95. Sens empiryczno porównawczy jest od AT100 jeśli mowa o tym brandzie.
- MMarek
- Gramofon: DP-59L / PS-X50
Myślę Darku, że bardzo dobrze

W moim przypadku dzięki kolegom z winyl.net....

* nie utożsamiać z czymś złym pse

- blispx
Ja ostatnio przeprosiłem oryginalną igłę VN35E do V15 III i muszę powiedzieć że bije o lata świetlne zamiennik z Thakkera. Powiem więcej niewiele brakuje jej do SAS tej starej na boronie. Także dziwi mnie opinia co niektórych że V15 III z tą igłą nie gra za dobrze i potrzebny jest ostrzejszy szlif
Teraz kwestia dostępności i tu jest problem bo spotykałem w stanie NOS ale tylko HE i tu rozumiem że cena jest jaka jest. W tej chwili np nie widzę w ogóle, tzn coś tam jest ale tylko full komplet z wkładką
Zna ktoś jakieś źródełko na oryginalne igły?
Teraz kwestia dostępności i tu jest problem bo spotykałem w stanie NOS ale tylko HE i tu rozumiem że cena jest jaka jest. W tej chwili np nie widzę w ogóle, tzn coś tam jest ale tylko full komplet z wkładką
Zna ktoś jakieś źródełko na oryginalne igły?
DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
Holo Red, Holo Cyan 2, Lundahl 1:1, AN Kondo, 300B, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Źródełka już się dawno skończyły. Pozostaje to co jesteś w stanie znaleźć na ebay itd.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- blispx
No właśnie jest bieda. Na dniach sprawdzę ta HE z Tonar, wszak tanioza. No i cały czas mnie kusi ten rubin (kij z szafirem) z JICO, trzeba będzie zakupić wiem że drogo i zaboli ale co poradzić 

DDX-1000, RMG-309i, SME3012, 2xSPU, MPU, 2xLundahl, Kondo AN, 2xANK, 300B, 2A3, Audio Nirvana, AN Sogon, AN Sootto, Wirewoo
- katar
- Gramofon: SL-1900
- blispx
Nie znam tej wkładki, wydaje mi się że będzie półkę niżej niż III i V
Zorientuj się pierw jak jest z dostępnością igieł do niej, bo patrząc na powiedzmy JICO są droższe niż do III, a na tej aukcji jest zamiennik a nie oryginał pewnie z jakiegoś Thakkera etc
No i martwi mnie jeszcze to:
Jeżeli dyslektyk to OK, ale gorsza sprawa jak to jakiś dzieciak
Zorientuj się pierw jak jest z dostępnością igieł do niej, bo patrząc na powiedzmy JICO są droższe niż do III, a na tej aukcji jest zamiennik a nie oryginał pewnie z jakiegoś Thakkera etc
No i martwi mnie jeszcze to:
Kod: Zaznacz cały
Polecam znawcą tematu.