Pewnie Tonar już zaciera ręce bo ludzie zaczną się rozglądać za Shibatami gdzie indziej :v (średnio 100-150 ojro per nowa igła).
Denony to bardzo dobre wkładki . Używam od lat i używał będę.
Tak Wojtku - dobrze zrozumiałeś - mam wkładkę Shure oryginalną V15IIITM - zatem szukam wyłącznie igły.Wojtek pisze: Z tego co zrozumiałem to kolega ma już Szczura, a teraz szuka igły
MMarek:
Może pierw zacznij od eliptyka JICO (via sklep EMJ) albo HE od north? Bo tak w ciemno pakować się w SASa (obojętnie czy zwykłego czy neo) jak nie wiadomo co wkładka przy bardziej "cywilnej" igle potrafi to taki skok na głęboką wodę
A przeczytałeś cały ten wątek?
Nie wiem gdzie tu masz to "bicie na łep"
Rozsądna jest propozycja Kolegi z forum a nie sama cena
Potem dostaję trochę po głowie...MMarek pisze: Tak Wojtku - dobrze zrozumiałeś - mam wkładkę Shure oryginalną V15IIITM - zatem szukam wyłącznie igły.
Z tego co wyczytałem w Twojej recencji to ta igła SAS-a jest najlepszym rozwiązaniem do tej wkładki...
Nie powiem trochę słusznie, bo nikt wprost nie napisał, że SAS bije inne na łep i szyję. Ja to wyczytałem między wierszami.Regsoft pisze:Nie wiem gdzie tu masz to "bicie na łep"
O tym co sam pisałem nawet nie wspominam![]()
I bądź tu człowieku mądry....Regsoft pisze: Reasumując. Jeśli chcesz kupić po prostu najlepszą igłę do V15 III bez względu na cenę to bierz SAS
Nakupowali sobie tych wkładek MC i teraz wybrzydzają..........Regsoft pisze: MMarek pisze:
Źródło posta bije na łep i szyję wszystkie inne
A przeczytałeś cały ten wątek?
Wojtek pisze:
Źródło posta jak najbardziej brzmi jak "prawie SAS"
darkman pisze:
Źródło posta Różnica SAS ,a HE jest w istocie niewielka.
Nie wiem gdzie tu masz to "bicie na łep"
O tym co sam pisałem nawet nie wspominam
MMarek pisze:
Źródło posta kolega z forum ma ją w rozsądnej cenie
Rozsądna jest propozycja Kolegi z forum a nie sama cena
Reasumując. Jeśli chcesz kupić po prostu najlepszą igłę do V15 III bez względu na cenę to bierz SAS (wiadomo od kogo ). Ale nie dorabiaj do tego jakiejś teorii opłacalności. Po prostu takie przyjąłeś założenia. A jak się już wciągniesz w gramoholizm i będzie Cię na to stać to i tak w ciągu roku, dwóch będziesz to wszystko zmieniał. A co ważne będziesz miał z tego dużą frajdę
No to już wiem co zrobięklin pisze: Ale tak...koledzy mają rację. Płacić dwa razy więcej za SASa niż za HE to trochę przesada. Ale z drugiej strony takie jest to hobby. Jak teraz nie kupisz SASa to jest duża szansa, że potem będziesz się jeszcze jakiś czas zastanawiał jak ten SAS włąściwie graJak to pisze Kolega Darkman - "to tylko pieniądze"....ale muszę przyznać, że sam bym takich pieniędzy chyba drugi raz za SASa nie dał. Z tym, że ja grałem na v15 III z SASem przez rok i mam już zdecydowanie wyrobione zdanie.
to proste-> wyjątek z naszej giełdy:
Dark - z Michałem już pisałem na PW - także wiem co i jak, ale skoro nawet On piszę, że drugi raz by SAS-a nie kupił - to dla mnie wystarczająca informacja. Kupuję HE.darkman pisze: to proste-> wyjątek z naszej giełdy:
JICO SAS VN35 do Shure V15 III. Kupiłem ją na zapas, zaraz jak dowiedzieliśmy się, że JICO wstrzymało produkcję igieł ze szlifem SAS:
viewtopic.php?f=12&t=8085&hilit=sas
Grała może z 5 minut."
Potrzebna lepsza oferta? Niż ta od gościa, który ma fantastyczny sprzęt w tym kilka fQę-drogich wkładek i naiwania lutownicą jak Chuck Norris "nunczaku".
Brać nie marudzić. Wyrobisz sobie zdanie. A jak dobierzesz potem HE z North (też bdb wybór!) to na powiesz jak to jest Twoim zdaniem.
Zrobisz wg własnego uznania. Grunt, że już kumkasz w czym tkwi problem więc decyzja będzie świadoma
Nie każdego stać na SAS więc trzeba kombinować
Na to właśnie liczę....Regsoft pisze: Jak Cię to gramofonowe bagno wciągnie to i tak będziesz zmieniał. To sama frajda![]()
No chyba że się wcześniej ożeni.