Kochani,
to wkładki MC, są dość ciężkie około 10 g, nie mam pojęcia jak smakują muzycznie, przeszukałem sieć ale nie zbyt dużo informacji na ich temat.
Bardzo dziękuję każdemu kto uratuje ten wątek garścią informacji na które czekam z niecierpliwością,
pozdrawiam gorąco,
Jacek
Ortofon MC25E i Ortofon Vero
-
- Gramofon: Pioneer PL-50LII
Ortofon MC25E i Ortofon Vero
Pionner PL-50LII, Ortofon MC20SII , Yamaha A-1, Wharfedale Linton 85'th Limited Edition, Cocktail Audio N15D.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Ortofon 25E i Ortofon Vero
Chodzi o MC25E ?
O Vero to już nawet na naszym forum trochę napisano, więc nie wiem jakich jeszcze informacji szukasz.
O Vero to już nawet na naszym forum trochę napisano, więc nie wiem jakich jeszcze informacji szukasz.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Vero nie miałem, ale mam MC 25 FL i ta jest zbliżona dźwiękiem do MC 15 Super mk2. Taki ortofonowski dźwięk, może bez fajerwerków, ale bardzo przyjemnie. Nie wiem jak teraz cenowo chodzą, ale ja kupiłem kiedyś świeżynkę poniżej 1kzł i za takie pieniądze na pewno warto.
-
Dziękuję Marcinus za odpowiedź, Wojtek jeżeli możesz podpowiedź coś o Vero
Pionner PL-50LII, Ortofon MC20SII , Yamaha A-1, Wharfedale Linton 85'th Limited Edition, Cocktail Audio N15D.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Z tego co pamiętam Vero to specjalna wersja MC20 Super na rynek niemiecki, więc jak masz kłopot z informacjami o Vero (tu królują niemieckie fora przede wszystkim) to sobie poczytaj o MC20 Super. Tu nie ma wielkich różnic.
Oczywiście optymistycznie zakładając że rozmawiamy o wkładkach jeszcze w oryginalnym stanie, bo jak rozważasz retipy to szkoda czasu na recenzje i opinie, musiałbyś sam posłuchać.
Oczywiście optymistycznie zakładając że rozmawiamy o wkładkach jeszcze w oryginalnym stanie, bo jak rozważasz retipy to szkoda czasu na recenzje i opinie, musiałbyś sam posłuchać.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Wojtet wielkie dzięki za informację, to cenna dla mnie informacja, MC20Super to dobra i ceniona wkładka