Jakiś czas temu wpadł mi w ręce napęd Micro Seiki DD7. Stosowany był w bardzo fajnym gramofonie Micro Seiki DD 40 z ramieniem MA 505. Super gramiak, który można było również upgrejdować stosując firmową przystawkę do montażu ramienia 12”. Odpowiednia szyna przykręcana do boku plinty choć technicznie super dopracowana to niestety nie poprawia wyglądu całości. Oczywiście posiadanie Micro Seiki DD 40 w całości to takie banalne

, więc pokusiłem się by popełnić oczywisty mezalians i połączyć Japończyka z Angolem

. I tak powstaje plinta na której spocznie DD7 i SME 3012. Co by nie było tak prosto to konstrukcja plinty będzie miała coś z Thorensa TD 126 – miękkie zawieszenie oparte na tłumionych sprężynach. To tak na początek.
Plinta składa się z dwóch części. Górna w której osadzony będzie napęd i gniazdo ramienia. Wykonana z trzech klejonych warstw MDF grubości 20, 10, 10 mm. Oklejona fornirem naturalnym ale jeszcze nie wiem jaki lakier będzie. Dolna - MDF 20, 10 mm, wyposażona w cztery regulowane gniazda do sprężyn zawieszenia. Będzie polakierowana na czarno.
Prace rozpoczęte ale z uwagi na brak czasu postęp robót może być mizerny

.