A po podłączeniu SUTa te parametry się nie zmieniają dla sekcji MM? Długość i rodzaj przewodu połączeniowego pewnie też nie ma znaczenia. Na pewno to co słychać to czysty przekaz i prawdziwy obraz sekcji MM.
No i bardzo dobrzejogurteq pisze: ↑10 wrz 2020, 14:02Trochę nie rozumiem tu tej dyskusji. Każdy niech ocenia to na swoim sprzęcie na jakim obecnie wykonuje odsłuchy i wyda swoją opinię. U jednego zagra lepiej,a u drugiego gorzej i to jak dla mnie daje odniesienie wydrze aby coś może poprawił albo zostawił. A finalny produkt będzie miał swoje zalety i wady jak każdy inny. Ja cierpliwie czekam na swoją kolej, ale uprzedzam, raczej recka będzie czarno na białym
.
Na początku sądziłem, że o sprawy techniczne, a potem szczerze już zgubiłem tor dyskusji
No nie no szanujmy się 10kg waży
Winyla zawsze robię na funkcji Pure audio. Rzekomo pomija większość bebechów
założyłem że tak robisz bo w przeciwnym wypadku z selektora elektronicznego wchodzi na ADC z ADC na DSP z DSP na procesor z procesora na DAC dalej I/V LowPassF cyfrowy potencjometr i na końcówkęjogurteq pisze: ↑10 wrz 2020, 15:46Winyla zawsze robię na funkcji Pure audio. Rzekomo pomija większość bebechów, tak podaje producent
, brak możliwości regulacji tonów w tym trybie oraz puszcza sygnał taki jaki dostaje, czyli 2.0 - to fronty we full bandzie, natomiast od 2.1 w górę stosuje jedynie filtry dolnoprzepustowe ustawione, resztę korekcji pomija.
A czy ja piszę o porównywaniu sekcji MM do MC? Po raz kolejny powtarzam, że jedyne o co się przypieprzam to to, że nie przetestowałeś samego preampa (poza krótką wzmianką o słabo sprawującej się sekcji MC, którą sobie odpuściłeś), tylko od razu wpiąłeś SUTa i wszystko co opisałeś jest zabarwione jego obecnością. Piszesz recenzję tak jakby go tam nie było i jedyne co robił to wzmacniał sygnał i nie wpływał na żadne inne aspekty brzmienia. Czy uważasz, że Verto nie dodaje nic od siebie, tylko wzmacnia sygnał, a to co słyszysz to czysta sekcja MM?Piterski pisze: ↑10 wrz 2020, 13:47Zeroqll, przeczytałem twoje testy z wpisów #75,82,110. Przeczytałem uwagi na temat SUT-a w tych zestawieniach, które opisujesz.
Nie ma tam słowa na temat porównania sekcji MM i MC. Nie wiem więc o czym my właściwie dyskutujemy. Czy o tym, że zastosowałem inną metodologię?