Myślę że interesująca dla wielu dopiero przymierzających się do budowy nudy informacją, jest podanie całkowitych kosztów budowy tego przedwzmacniacza. Właściciele nie mają nic przeciwko, więc podaję. Są to wyłącznie koszty materiałów i przesyłek rozłożonych na 5 osób.
Całkowity koszt budowy dwóch pierwszych zestawów wyniósł po około 1100 zł
Oczywiście koszty różnie się rozłożyły, ale na koniec tak to wyszło.
Jeszcze jedna informacja. Do tej pory nie pokazałem obudów Economica od przodu i od tyłu. Kolega właściciel tego zestawu wpadł na świetny pomysł taniej i bardzo efektownej waloryzacji tych obudów. Napiszę tylko tyle, że teraz fronty są czarne zamiast trochę kiepskiej srebrnej blachy. Kolega chce jeszcze już we własnym zakresie je dodatkowo modyfikować i mam nadzieję, że pochwali się efektem końcowym.
A teraz czas na prezentację zestawu nr 3.
Ten przedwzmacniacz będzie zabudowany w pojedynczej obudowie Galaxy 1U 348 ze srebrnym frontem i płytą montażową. Właściciel zamówił także tylny panel z wyciętym CNC otworem na gniazdo sieciowe i z napisami DANGER HIGH VOLTAGE

. Napisy napisami, ale zrobienie trudnego otworu pod gniazdo na CNC jest dużą pomocą w montażu. W cienkich blaszkach Economiki poradziłem sobie Dremelem, ale tu panel ma 3mm i pewnie byłoby bardzo ciężko zrobić to porządnie ręcznie.
Tu jeszcze wspomnę o bardzo fajnym narzędziu do wiercenia dużych otworów:
http://allegro.pl/wiertla-wiertlo-stozk ... 76581.html
Kosztuje to niewiele. Da się zamontować w standardowej wiertarce z wrzecionem 10mm, a pozwala wiercić do 32mm

Obawiałem się o trwałość tego czegoś. Myślałem że tania chińszczyzna wystarczy na góra dwa otwory, ale nie. Już kilka otworów w aluminium zrobiłem. Nie widać objawów tępienia, a pracuje się tym bardzo fajnie. Tylko raz mi prawie palec obcięło, ale to inna historia
[update] Ta choinka to jednak szajs. Po wywierceniu dwóch kolejnych otworów jest już prawie do wyrzucenia. Został mi jeszcze jeden otwór do zrobienia, ale w panelu 10mm. Mam nadzieję, ze jakoś wyrzeźbię.
Poniżej zdjęcie poglądowe. Dwa wejścia do przedwzmacniaczy, jedno wyjście przełączane przełącznikiem na frontowym panelu.