wydra pisze: ↑14 paź 2018, 22:10
Co do opcji tylko MC musiałbym to przemyśleć. Bo zastanawia mnie jakie pojemności i rezystancje były by pożądane bo wzmocnienie to wiadomo 80 i 83dB
Musisz zgłębić temat. Pojemność nie ma znaczenia przy MC.
Rozdzielenie pudełka MC/MM na oddzielne MM i MC z większymi możliwościami moim zdaniem ma sens, tylko nie wiem czy już na ten moment.
W zamyśle (jak rozumiem) to pudełko MC/MM będzie "eko", a osobno MM i MC bardziej w stylu Nudy czy Husarii, bardziej na wypasie.
wydra pisze: ↑14 paź 2018, 22:10
Mój preamp który używam przejdzie małe modyfikacje gdyż mam tylko MM przerobie go tak że będzie miał tylko MM Loadingi jakie będę miał teraz to 30k 47k 50k 57k 70k 100k 100p 150p 220p 250p 320p 370p 470p, będzie więcej manewru do zabawy w pomiary wkładki AT95EX
Haha, widzę że ktoś wsiąkł w temat
decu pisze: ↑15 paź 2018, 21:30
Przyznam że dalej do końca nie rozumiem czemu trzeba złożyć MC na ołtarzu bardziej rozwiniętego MM. O miejsce na płytce chodzi?
Przede wszystkim.
ale to wszystko może być na nic jeśli będziesz chciał wejść z produktem na rynek gdzie wygląd i marketing są "king"
W środowisku konstrukcji DIY ?

No nie wiem...
a użytkownicy popukają się w głowę jeśli każesz im otwierać obudowę i wsadzać paluchy do środka w celu majstrowania przy dipswitchach

.
Nikt im nie każe grzebać
Myślisz że wszyscy właściciele Nud czy Husarii wiedzą co robić z dip switchami?

Zapewniam że dla większości to nadal czarna magia, niestety.
Oczywiście, jakiś rodzaj przełącznika wyprowadzonego na zewnątrz to byłby niezły bajer, ale to znów by podniosło cenę sprzętu.
Opcja kompromisowa to taka konfiguracja żeby dip switche były dostępne z zewnątrz.
Nawet komercyjne preampy tak miewają, więc nie widziałbym w tym nic zdrożnego.