Mój PreamP do tej pory grał stosunkowo niewiele-po 2/3 płyty dziennie ale dziś słuchałem go cały dzień i po jakichś 2-3h ciągłego grania dźwięk z niego płynący stał się jeszcze bardziej nasycony, taki pełniejszy, jeszcze bardziej wyrazisty i detaliczny, a scena jeszcze szersza i głębsza. Wszystko jakby weszło o kolejną klasę wyżej. Pink Floyd z płyty The Wall na moim przypadkowo złożonym systemie zabrzmiał tak, ze miałem ciary…
Cuda jakieś…
AE Aegis Evo 1 + Procab LS25
Onkyo TX-8150
Denon DCD-620
CEC BD-2200 + Empire 66/X
PreamP MM/MC by Jaculek powered by LT1028 & OPA2604
ale to nawet dla „niewprawnego ucha” jest wyraźnie słyszalne-teść wszedł dzisiaj i mówi „co ty tu podłączyłeś ze to tak zarąbiście gra?”, a wcześniej słuchał już PreamP’a…
Onkyo TX-8150
Denon DCD-620
Moja opinia jest także jak najbardziej pozytywna na temat tego preampa. Wpasował się bardzo dobrze w mój tor i mój gust.Nic nie ujmując konstrukcji kolegi @wydra tj buphono ,to jednak konstrukcja kolegi @Jaculek trafiła bardziej w mój gust muzyczny. Miałem oba te preampy w jednym czasie, więc mogłem oba testować.Jednak to tylko moja opinia.Pozdrawiam.
Dzięki za opinię. Rozwiązania moje i @wydry są dość od siebie odległe, więc nie dziwi, że sposoby grania tych przedwzmacniaczy różnią się. Z całą pewnością jednym bardziej będzie pasował Buphono innym PreamP (ale będą pewnie i tacy, co nie usłyszą różnicy).
ale to nawet dla „niewprawnego ucha” jest wyraźnie słyszalne-teść wszedł dzisiaj i mówi „co ty tu podłączyłeś ze to tak zarąbiście gra?”, a wcześniej słuchał już PreamP’a…
Może to kwestia płyty, którą odtwarzałeś? A z tym wygrzaniem to było całkiem na poważnie. Szczególnie kondensatory to elementy potrzebujące nieco czasu.
Też miałem takie wrażenie, że z czasem pre grało coraz lepiej, pełniej, bardziej soczyście. A ponieważ moj PreamP grał może z 3-4 godziny to pewnie jeszcze nie pokazał pełni swoich możliwości
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Ja słucham, słucham i przestać nie mogę
Z PreamP'em to jest doświadczanie i odkrywanie każdego, nawet już w miarę dobrze znanego mi utworu na nowo Wiedziałem, że będzie lepiej niż praktycznie na każdym wbudowanym we wzmacniacz pre ale nigdy nie sądziłem, że może być aż tak dobrze
Onkyo TX-8150
Denon DCD-620
Ciągle czekam na Merricka ale chłop jest strasznie zapracowany w wakacje, więc trochę testy u niego się przeciągają. Wg najświeższych informacji przedwzmacniacz będzie dostępny 12 sierpnia. Jeżeli ktoś z czytających zastanawia się nad zakupem, to jest wyjątkowa okazja wejścia w posiadanie PreamPa, bez oczekiwania na wykonanie.