Prawdopodobnie się będę tutaj ośmieszał, ale co tam... Podobno nie ma głupich pytań...
Mam więc pytania co do projektu. Na niektóre "chyba prawie się mi zdaje, że może" znam odpowiedź, ale (numerki odpowiednio na schemacie załączonym):
1/ Co oznacza dana linia przerywana? Na płytce widzę, że jest miejsce na te rezystory 22R (opisane jako 1k, ale Krzysztof na którymś zdjęciu prostuje te 1k na 22R) - ale akademicko mnie męczy ta linia przerywana - że ew. można je zmostkować??
2/ Co oznacza ten wyrwany z kontekstu mały schemat wokół wzmacniacza operacyjnego? Do których WO to się odnosi? I w ogóle - co to jest?!

3/ Zmostkowanie WO w sekcji stabilizatory przez dwie diody - znowu widzę je na płytce, widzę na zdjęciach Krzysztofa, ale akademicko pytam - czemu nie można tych diod było namalować "normalnie" w schemacie, czemu zasłużyły na takie wyróżnienie i osobny malunek na schemacie?
I pytanie bonusowe - mam trafo 2x19 VAC (a nie 2x18 VAC jak zalecane) - coś zmieniać? Jakieś małe rezystorki na wejściu aby zgubić ten 1V ? Czy spoko - po prostu będzie tylko ciut cieplej wokół?
Nie sądzę, że wcześniej niż jesienią znajdę czas na rozpoczęcie procesu więc spokojnie sobie zapytuję. I kibicuję wszystkim PREKURSOROM

Paweł