Ooo, ciekawe. Ja nie zauważyłem takiego efektu u mnie
Buphono 2 OLED - nastawy bez śrubokręta
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Re: Buphono 2 OLED - nastawy bez śrubokręta
JVC QL-A7 DL-103S JVC Z1S ADC QLM32 MK3 Buphono2 Oled Audiolab 8200a Akai CD1100 JVC XL-E300 Dual CL720
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
HK21 Nikko STA8080 Namco NSZ333
--------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Powiem więcej - to byłby game changer na skalę światową bo chyba tylko Wax Wing posiada coś takiego w ramach sterowania appką (w sensie - zapisywanie presetów), ale myślę że właśnie najwygodniej byłoby zrobić coś takiego poprzez dedykowaną appkę mobilną i moduł BT w preampie aniżeli budować jakiś skomplikowany interfejs klawiaturowy na panelu czołowym.
Przynajmniej tak to sobie wyobrażam.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- wydra
- Gramofon: Lenco L236
wydra pisze: ↑wczoraj, 08:15Wojtek pisze: ↑09 lut 2026, 23:25Powiem więcej - to byłby game changer na skalę światową bo chyba tylko Wax Wing posiada coś takiego w ramach sterowania appką (w sensie - zapisywanie presetów), ale myślę że właśnie najwygodniej byłoby zrobić coś takiego poprzez dedykowaną appkę mobilną i moduł BT w preampie aniżeli budować jakiś skomplikowany interfejs klawiaturowy na panelu czołowym.
Przynajmniej tak to sobie wyobrażam.
Wg mnie też budowanie tego w interface urządzenia byłoby słabo robialne bo wkładek jak multum, dobrze byłoby je nazwać a nie wkładki 1,2...n bo podejrzewam że już po 5 wkładce byłoby zapomniane która jest która i bez notesu się w tym nie ogarnie. Do buphono dołożyć moduł bluetooth jako odbiornik UART włączać go opcją na panelu poprzez tranzystor i odebrać z modułu bluetooth komplet nastaw i je dynamicznie przypisać do istniejących to żadnej problem, podejrzewam że pewnie i na to by miejsca starczyło w pamięci, ale apka na androida to już chyba dość duży wyczyn żeby miała ona jako takie ręce i nogi.
Dzieki za opinie
Analog:
Lenco L236 /CEC MC20,AT95EX,AT120E/ Buphono MC/MM
Marantz PM80MK2
DENON DR-M22
Cyfra:
Mytek Brooklyn DAC/ADC
DENON AVR 3803
DENON DCD 655
Instrukcja BUphono
https://drive.google.com/file/d/1C97HQF ... sp=sharing
Marantz PM80MK2
DENON DR-M22
Cyfra:
Mytek Brooklyn DAC/ADC
DENON AVR 3803
DENON DCD 655
Instrukcja BUphono
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
Prawda. Dzięki za uzupełnienie.wydra pisze: ↑wczoraj, 08:33to wina podłączenia uziemienia gramofonu, które było podłączone do wzmacniacza a z racji że jest to wspólna masa z ramieniem i wkładka cały śmieć zamiast szybko się zredukować w przedwzmacniaczu musiało przejść przez obudowę wzmacniacza i wrócić przez RCA na przedwzmacniacz dodatkowo robiąc pętle masy sygnałowej.
Takie a nie inne uziemienie gramofonu dobrałem doświadczalnie - uziemienie do wzmacniacza zintegrowanego redukuje przydźwięki do zera. Podpinanie masy gramofonu do preampa iFi nic nie dawało, bo zasilany jest z zewnętrznego zasilacza impulsowego (który nie ma bolca uziemienia), więc masa/obudowa preampa nie jest de facto uziemiona.
Podpinanie do Buphono2 wręcz pogarszało.
Więc nie wiem jak i którędy te prądy u mnie latają...
Czytałem w netach, że walka z przydźwiękami to praca detektywistyczna, nic nie jest oczywiste i bez dużej dozy kobiecej intuicji można nie rozwiązać problemu... U jednego brumi, u innego cisza...
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Bez przesady, wystarczy coś podstawowego by było wystarczająco użytkowe. Mogę z tym pomóc, kiedyś zajmowałem się tym zawodowo.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- wydra
- Gramofon: Lenco L236
Brzmi to ciekawie i z mojej strony nie trudne nie licząc apki. Ja to bym widział tak że normlanie moduł bluetooth i komunikacja uart by była wyłaczona, by poprać dane trzeba by było wejsc w opcje i byłaby tam zakładka bletooth po kliknieciu aktywowałaby się komunikacja z aplikacji trzebaby było wysłac paczkę np #1,2,1* gdzie pierwsza cyfra odpowiada wartości dla rezystancji np 1 do 47k w przypadku MM a w przypadku MC to 100R (procek to rozróżnia) druga to pojemność 2 to np 220p i trzecia to wzmocnienie gain 1 to 40dB MM to by wpisywało sie do 3 zmiennych a te porównywane z tymi juz ustawionymi jesli jakas jest inna wchodzi w procedure zmiany nastaw czyli wyłaczenie wyjscia, reset przekaźników wejściwych, ustawienie odpowiednich przekaźników , właczenie wyjscia... Apka musiałaby mieć moz;liwośc zapisywania rekordów gdzie można nadawac nazwy i ustawienie 3 wartości rezystancji pojemnosci i gainu gdzie każda wartośc miałaby zaszyta odpowiednia liczbe z mojej tabeli nastaw.
Analog:
Marantz PM80MK2
DENON DR-M22
Cyfra:
Mytek Brooklyn DAC/ADC
DENON AVR 3803
DENON DCD 655
Instrukcja BUphono
Marantz PM80MK2