Sony PS-LX300USB - Przerywany dźwięk pomiędzy utworami
-
- Kontakt:
Problem ten występuje u mnie podczas słuchania większości płyt, najbardziej zaś przeszkadza to w przypadku longplayów, na których poszczególne utwory przechodzą płynnie w następny (np. większość albumów Pink Floyd), ale na płytach z ciszą pomiędzy utworami, też dźwięk jest wówczas przerywany (dźwięk szumu konkretnie).
Czy to wynika stąd, że mam raczej tani gramofon (Sony PS-LX300USB), czy też nawet w takim istnieje możliwość rozwiązania tego problemu?
Czy to wynika stąd, że mam raczej tani gramofon (Sony PS-LX300USB), czy też nawet w takim istnieje możliwość rozwiązania tego problemu?
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Przerywany dźwięk pomiędzy utworami
Na moja logike cos musi robic oprogramowanie do zgrywania plyt na format cyfrowy. Musi wstawiac cisze miedzy utworami. Tutaj opinia informatyka bedzie wskazana.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Przerywany dźwięk pomiędzy utworami
Ciężko to zrozumieć pod kątem składni, ale skąd się te przerwy biorą?Pablo69 pisze:na których poszczególne utwory przechodzą płynnie w następny (np. większość albumów Pink Floyd), ale na płytach z ciszą pomiędzy utworami, też dźwięk jest wówczas przerywany (dźwięk szumu konkretnie).
Masz gramofon podpięty pod jakiś wzmacniacz czy do komputera i płyty są zgrywane?
Ale w sumie to nie wiemy jeszcze czy kolega zgrywa czy używa normalnie swojego gramofonuRobert007Lenert pisze:Na moja logike cos musi robic oprogramowanie do zgrywania plyt na format cyfrowy.

Nie musi, ale czasami oprogramowanie wbudowane w gramofon (albo przychodzące z gramofonem, instalowane na komputerze) może mieć takie ograniczenie.Robert007Lenert pisze:Musi wstawiac cisze miedzy utworami.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Robert007Lenert
- Kontakt:
Napisalem"musi" w sensie, ze akurat w tym przypadku.
-
Re: Sony PS-LX300USB - Przerywany dźwięk pomiędzy utworami
Prawdopodobnie załącza się układ mutujący.
Podobnie jak w sedesie (cd). Płyta cd również mocno szumi, a w trakcie np pauzy, przeskakiwania do następnego utworu załącza się to.
Ps. Urządzenie to ma również wyjścia rca - czy po podpięciu do wzmacniacza też są takie objawy?
Podobnie jak w sedesie (cd). Płyta cd również mocno szumi, a w trakcie np pauzy, przeskakiwania do następnego utworu załącza się to.
Ps. Urządzenie to ma również wyjścia rca - czy po podpięciu do wzmacniacza też są takie objawy?
-
- Kontakt:
Re: Przerywany dźwięk pomiędzy utworami
Zupełnie zapomniałem o tym temacie
Wrażenie przy słuchaniu jest takie, jakby podczas przejść między utworami igła odrywała się od rowka (nie wiem czy to jest możliwe). Tak samo jest na początku i końcu płyty, natomiast kiedy igła jest na utworze - dźwięk nie jest przerywany.

Właśnie tego nie wiem, skąd przerwy. Po prostu sygnał dźwięku jest przerywany.Wojtek pisze:Ciężko to zrozumieć pod kątem składni, ale skąd się te przerwy biorą?
Do wzmacniacza. Dodam, że do wzmacniacza i do komputera są osobne wyjścia, z tego drugiego w ogóle nie korzystam.Wojtek pisze:Masz gramofon podpięty pod jakiś wzmacniacz czy do komputera i płyty są zgrywane?
Wrażenie przy słuchaniu jest takie, jakby podczas przejść między utworami igła odrywała się od rowka (nie wiem czy to jest możliwe). Tak samo jest na początku i końcu płyty, natomiast kiedy igła jest na utworze - dźwięk nie jest przerywany.
Jak już wyżej wyjaśniłem, nie korzystam z wyjścia usb, tak więc takie objawy występują właśnie po podpięciu do wzmacniacza.ahaja pisze:Urządzenie to ma również wyjścia rca - czy po podpięciu do wzmacniacza też są takie objawy?
-
Re: Sony PS-LX300USB - Przerywany dźwięk pomiędzy utworami
Proponuję udac się do serwisu. Skoro nowy, nowoczesny to i gwarancję ma.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
A na dłuższą metę lepiej zrobić reklamację ze zwrotemahaja pisze:Proponuję udac się do serwisu. Skoro nowy, nowoczesny to i gwarancję ma.

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum