Witam. Koledzy, a co sądzicie o tym gramofonie? Właśnie go kupilem: http://allegro.pl/show_item.php?item=1771039664
Nie znam takiego modelu. Wiem, że tylko w Adamie ramię wracało samo po skończeniu płyty. Nakładane było na pierwszy utwór ręcznie i opuszczane podnośnikiem. W tym również wraca samo po skończonej płycie. Może w tym gramofonie jest mechnizm od Adama?? Może coś wiecie jak powstał ten model?
FONICA GS 431-EXPORT
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
FONICA GS 431-EXPORT
Normalny Bernard. Naprawdę nie spotkałeś się jeszcze z takim?Nikonomaniak pisze:Koledzy, a co sądzicie o tym gramofonie?

Śmiesznie wysoka cena, jak to ostatnio przy Unitrach bywa.
A skąd takie informacje? Nie, nie tylko.Nikonomaniak pisze:Wiem, że tylko w Adamie ramię wracało samo po skończeniu płyty.
Nie wiem czy dokładnie ten sam, ale pewnie podobny.Nikonomaniak pisze:W tym również wraca samo po skończonej płycie. Może w tym gramofonie jest mechnizm od Adama??
Byś musiał chyba popytać w Unitra KlubieNikonomaniak pisze:Może coś wiecie jak powstał ten model?

Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: FONICA GS 431-EXPORT
Wojtek, mam zamiar w niedługim czasie kupić dla siebie Thorensa TD295 mk IV. Daniel byłby moim takim rezerwowym. Widzę, że masz duże wiadomości o gramofonach, więc może doradzisz mi coś w tej materii. Co więc sądzisz o tym Thorensie TD295 mk IV ? A może np Dual w podobnje cenie? Daniela nie sprzedaję, bo jestem sentymentalny. Kupił mi go mój nieżyjący Ojciec i jest on taką swoistą pamiatką. Czy do Daniela lepiej wybrać Grado http://sklep.rms.pl/index.php?p1973,gra ... ramofonowa czy może Shure http://sklep.rms.pl/index.php?p3108,shu ... ramofonowa . A może jakaś inna wkładka. Wojtek, co sądzisz o Nagaoka?
Jeśli możesz to napisz a ja chętnie skorzystam z Twojej wiedzy. Będę wdzięczny.
Jeśli możesz to napisz a ja chętnie skorzystam z Twojej wiedzy. Będę wdzięczny.
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
FONICA GS 431-EXPORT
Thorens TD-295 mkIV? To jest dopiero żart. Gramofon niegodny marki. Już wyjaśniam dlaczego.Nikonomaniak pisze:Co więc sądzisz o tym Thorensie TD295 mk IV ?
To tak naprawdę jest Pro-Ject z nalepką Thorens

Obojętnie jaką człowiek miałby wyobraźnię, to nie jest sprzęt wart 3 tysi. Bliżej mu do ekipy nowych gramofonów z przedziału 1000 złotych, coś jak Pro-Ject Debut III.
Chodzi Ci o zakup nowego Duala CS-455-1 M? Też wtopa, za te 3-4k złotych.Nikonomaniak pisze:A może np Dual w podobnje cenie?
Już Rega P3 ze swoim ramieniem przewyższa obydwa gramofony, a można ją dorwać za ułamek ceny. Śmiech na sali po prostu. Dlatego tak "kocham" ten wesoły światek dzisiejszych wyrobów z wysokiej półki

W takim układzie jest to bardzo zrozumiałe.Nikonomaniak pisze:Daniela nie sprzedaję, bo jestem sentymentalny. Kupił mi go mój nieżyjący Ojciec i jest on taką swoistą pamiatką.
Co do wkładki do Daniela no to wiesz... zależy czego słuchasz i czego oczekujesz. Zarówno Grado Black jak i Shure M44G drastycznie różnią się brzmieniem, szczególnie że ta ostatnia to tzw. "wkładka klubowa". Zresztą, nie opłaca się na kiepski gramofon ładować drogą wkładkę, taka moja opinia.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
FONICA GS 431-EXPORT
Cóż poradzić, na krótką metę to jeszcze ujdzie i nawet ja wzruszam wtedy ramionami 

Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum