Nowa UNITRA
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Re: Nowa UNITRA
Spokojnie, wystarczy poczekać aż pojawi się sprawozdanie finansowe za zeszły rok.
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Ukaniu
- Kontakt:
Matko jedyna dajcie Unitrze spokój. Jak 5 japończyków zaprojektuje wzmacniacz i ma napis Accuphase to tylko och i ach, oznaka prestiżu i statusu i może kosztować 50 klocków, nikt nie wyśmiewa wsadu za 300 dolców. Jak zrobi ktoś coś w Polsce to wszyscy zakładają, że jest do dupy. Tak jakby tych pięciu obywateli kraju kwitnącej wiśni posiadało wiedzę tajemną. My musimy udowodnić, że warte a oni musieli by chyba "narzygać" projektowo do środka by ktoś to zauważył.
Można trochę kręcić nosem na nazwę ale to jest jakaś krucjata robiąca z potencjalnych nabywców audio troglodytów szapanujących po wsi.
Może mi się kiedyś na serwis taka Unitra trafi to zweryfikuję pogląd, dziś dają kredyt zaufania - Daję bo czasem naprawiam Bardzo Markowe Sprzęty za za furę szmalu za których konstrukcje nie dał bym 5 złotych a głównego inżyniera zwolnił dyscyplinarnie. To się szczególnie tyczy niszowych marek ĘĄ
PS
Nie mam z Unitrą związków w zasadzie to ich nie lubię bo coś robią a ja się pierniczę w serwisie pod górę mi idzie może im się to spali albo niech zbankrutują.
Można trochę kręcić nosem na nazwę ale to jest jakaś krucjata robiąca z potencjalnych nabywców audio troglodytów szapanujących po wsi.
Może mi się kiedyś na serwis taka Unitra trafi to zweryfikuję pogląd, dziś dają kredyt zaufania - Daję bo czasem naprawiam Bardzo Markowe Sprzęty za za furę szmalu za których konstrukcje nie dał bym 5 złotych a głównego inżyniera zwolnił dyscyplinarnie. To się szczególnie tyczy niszowych marek ĘĄ
PS
Nie mam z Unitrą związków w zasadzie to ich nie lubię bo coś robią a ja się pierniczę w serwisie pod górę mi idzie może im się to spali albo niech zbankrutują.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
Prawo Hofstadtera mówi: skomplikowana czynność zawsze zajmie więcej czasu niż zaplanowano także jeśli planując brano pod uwagę prawo Hofstadtera.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Widzisz Ukaniu, bo to trochę, mówiąc prostacko, ścisk dupy, że nie stać, się objawia. Przynajmniej u tych, którzy nie słuchali, a krytykują. Natomiast słuchacze z pokazów - cóż, zestawienie idealnego toru zajmuje niektórym połowę życia, trochę trudno od strzału trafić dychę.
Również czekam na weryfikację przez rynek
Również czekam na weryfikację przez rynek

- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Ja trochę nie rozumiem tego "kto widział, kto słyszał, kto zna kogoś kto ma".
Jakby część z nas znała kogoś kto ma to to by z automatu oznaczało wielki sukces bo sprzedaż idzie masowo
Nadal uważam że na lokalny rynek nie ma co patrzeć bo z lokalnej sprzedaży się nie utrzymają.
Widać jakieś ruchy pod kątem zagranicznej dystrybucji.
Też uważam że niepotrzebnie robią to jako "Unitra", ale zakładam że takie było marzenie jednego z założycieli spółki i tyle.
Jakby część z nas znała kogoś kto ma to to by z automatu oznaczało wielki sukces bo sprzedaż idzie masowo

Nadal uważam że na lokalny rynek nie ma co patrzeć bo z lokalnej sprzedaży się nie utrzymają.
Widać jakieś ruchy pod kątem zagranicznej dystrybucji.
Też uważam że niepotrzebnie robią to jako "Unitra", ale zakładam że takie było marzenie jednego z założycieli spółki i tyle.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Na Zachodzie to logo jest zupełnie neutralne bo nigdy nie było używane jako nazwa handlowa. W Polsce może stanowić pewne obciążenie, ale z drugiej strony może budzić sentyment. Być może robili pod tym kątem jakieś badania marketingowe.
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
Jest: Technics SL-1610 MKII
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Acuphase to trochę więcej niż pięciu japończykôw. Firmę stworzył w latach 70 jeden z współzałożycieli Trio/Kenwood zabierając z firmy matki wielu inżynierów.. Chciał się skupić na wzmacniaczach high end a Trio w tym czasie strasznie poszerzyło asortyment.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
Nie sądzę, bo niby jakiego rodzaju miałaby by być owa kwerenda?
Sentyment i widzimisię kogoś z inwestorów to raz, a dwa to historyczna nazwa dla jakiegoś rynku (obojętne jakiego) z możliwością używania sloganu " Rok założenia "i tu data XXwieczna.. lata 50te czy coś tam", trzy to znikome prawa do czegoś tam w obszarach nie produkcyjnych.
- Ukaniu
- Kontakt:
Fora, generalnie Internet to nie wszystko. Poznałem kilku właścicieli ciekawych urządzeń przekonanych, że mają jedyny egzemplarz w Polsce - a ja widziałem, albo mam pewność, że jest co najmniej drugi. Po mojej malutkiej przecież próbce wydaje mi się, że jest sporo majętnych ludzi którzy nie piszą i nie chwalą się swoimi kolekcjami. Fakt czytają to i inne fora ale to jest na tyle. Chcą coś posłuchać - kupują, ot tak, wintidż za 50 tys? nowy? proszę. Chyba mamy to do siebie, że oceniamy wszystko swoją miarą i żyjemy niejako w bańce ludzi podobnej klasy. Ja nie kupię - nikt nie kupi.
Przy okazji jakiejś brandzlomatycznej fachowej oceny w oko wpadła mi informacja o grupie projektującej dany wzmacniacz. Wymienionych było z imienia i nazwiska jak dziś pamiętam pięciu gości, ten zrobił to, tamten owo. Co ciekawe za końcówkę mocy odpowiedzialny był najmłodszy stażem...
Wzmacniacz to nie jest maszyna do fotolitografii w EUV produkowana przez ASML nie potrzeba sztabu naukowców w instytutach.
Fakt zaufanie co do jakości można mieć większe do Accuphase niż do Unitry ale to jest tak czy siak zwykle projekt kilku osób.
Serwis i projektowanie elektroniki, także audio http://www.ldl-elektronika.pl
- Obywatel
- Gramofon: Technics SL-1610MKII
Zaufanie do marki, badanie postrzegania marki - czyli mierzenie jej siły i wartości rynkowej to dość standardowe badania marketingowe. Duże koncerny zlecają takie badania na bieżąco. Ja - zanim bym wpakował worek pieniędzy w jakiś projekt - też bym takie badanie zlecił - przynajmniej jednorazowo. To nie są jakieś kosmiczne pieniądze.
https://www.badania-rynku.com.pl/poradn ... gowe-marka
Były: Daniel G 1100-fs, AKAI AC-3800, Fryderyk G-620, Technics SL-231, Technics SL-Q3
- darkman
- Gramofon: PL70LII, PSX60
- Kontakt:
- mrcnoos
- Gramofon: Składak
W tym filmie można trochę posłuchać co w trawie piszczy:
https://youtu.be/DNlEQK5LnrA?si=jYhn1xvP-qF7HcA8
Można też zobaczyć naklejkę. Czy to numer seryjny? Wykonali 55 sztuk?
https://youtu.be/DNlEQK5LnrA?si=jYhn1xvP-qF7HcA8
Można też zobaczyć naklejkę. Czy to numer seryjny? Wykonali 55 sztuk?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Trudno powiedzieć. Numery seryjne w formie prostych i krzywo nałożonych naklejek?

Może to bardziej jakiejś wewnętrznej inwentaryzacji służy.
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- amrowek
No dobra ktoś to ma, używa czy tylko widział i na filmach? ... bo na razie jest jak Yeti 

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- pawelgrab
Nie chcę być wredny, ale talerz to fajnie fruwa w tym filmie od 22 minuty 4 sekundy

luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II