Nowa UNITRA
- amrowek
Re: Nowa UNITRA
A może te ceny 14 999 zł to przed denominacją bo po to już tak normalnie 1 499.9 zł 

Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- Peter007
- Gramofon: Dual 721
- Jozi
- Gramofon: Sony PS-X60
Jak pocisną dobry bajer to może co niektóre audiofile co im kable grajo kupio i bedo chwalić pod niebiosa
.
Gramofony będą cud malina, miód i orzeszki. Pewnikiem technics taki średniak z epoki położy te cuda na łopaty.
Ja też chcę to zioło co ci marketingowcy z Unitry palą i mają wizje takich cen
.

Gramofony będą cud malina, miód i orzeszki. Pewnikiem technics taki średniak z epoki położy te cuda na łopaty.
Ja też chcę to zioło co ci marketingowcy z Unitry palą i mają wizje takich cen

[Sony PS X60,VM540ML, Shure V15III-Sas, Sony XL 45,pre @Jaculek-analog]
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
[ Tidal Hifi, xDuoo XQ-50 Pro2+Toping E30II, Onkyo 7030C-cyfra] Yamaha A-S701, Heco Professional 650
- pawelgrab
Fani (PZPRem zalatuje) i Fanki ( od 7min.10s)
:
cały materiał:
https://www.youtube.com/watch?v=_NWxOmtScFQ

https://www.youtube.com/watch?v=_NWxOmtScFQ
luxman pd282 , schiit mani , kenwood ka-405 , kt-413 , kx-550 , harman kardon cd hd3700 , onkyo sc-60 mk II
- amrowek
Ta młode lata się przypominają jak jarali się Unitrą i Diorą
Że lata idą, to nic, ale w którą stronę!
- chudy_b
Za projektem stoi Michał Kiciński, twórca CD Projektu. Myślicie że facet lubi palić kasę? Może faktycznie czasy marketowej chińskiej masówki szczęśliwie mijają i robi się nisza na rodzime marki premium? Pożyjemy, zobaczymy. Ja tam trzymam kciuki.
- kulek123
- Gramofon: SABA PSP 248
Pomijając kwestię wyceny to trzymam kciuki. Może się okaże że ten sprzęt będzie grał i obroni się na rynku "premium"
czas pokaże
czas pokaże

SABA PSP 248 / PHILIPS 22RH720 / AKAI CD-37 / ADK 3540
- Mawis
- Gramofon: JVC QL-A7
Oczywiście że nie lubi palić, wręcz przeciwnie. I tu może byc problem. Zrobi emisję akcji na przykład i ściągnie hajs, wprowadzi markę na giełdę i co dalej? Jasne ze na tym zarobi ale to nie równa się że sprzęt odniesie sukces. Nie widzę na tyle dużej niszy u nas w kraju na wzmaki po 15 tysi czy cdki za prawie 7...Ilez mozna lecieć na sentymencie. Nawet jak sprzet nie będzie na poziomie chinskiej masówki. Że co? Wyjdzie z tym na zachód? Jako polska marka premium z czasów minionych? Cdk za 2 tys euro? No nie wierzę. Także widzę to tak ze owszem pan zarobi ale projekt sam sie zaora z braku zbytu...
JVC QL-A7, JVC Z1S, ADC QLM32 MK3, Schiit Mani, Nikko STA8080, Dual CL720
Akai CD1100, Luxman L230, Namco NSZ333
------------------------------------------------------------
“𝙶𝚘𝚘𝚍 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚜 𝚐𝚘𝚘𝚍 𝚗𝚘 𝚖𝚊𝚝𝚝𝚎𝚛 𝚠𝚑𝚊𝚝 𝚔𝚒𝚗𝚍 𝚘𝚏 𝚖𝚞𝚜𝚒𝚌 𝚒𝚝 𝚒𝚜.”
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Mawis
Może i będzie grać ale będzie stać. Na polkach w magazynach przy takich cenach. No chyba ze pomysł jest taki ze będzie wypuszczana numerowana i limitowana seria na preorder...

~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Bzdury Pan wypisujesz. Po pierwsze cena katalogowa to nie jest cena do kupienia w swiecie audio. Po drugie to, że dla Ciebie to są abstrakcyjne ceny to nic nie znaczy. Po trzecie ten budżet to żadna nisza, takiego sprzętu nawet u nas sprzedaje się bardzo dużo. Jak zrobią to z głową to skończą jak Pylon albo Fezz, czyli będzie dobrze. Trzeba trzymać kciuki.Mawis pisze: ↑16 cze 2023, 08:43Nie widzę na tyle dużej niszy u nas w kraju na wzmaki po 15 tysi czy cdki za prawie 7...Ilez mozna lecieć na sentymencie. Nawet jak sprzet nie będzie na poziomie chinskiej masówki. Że co? Wyjdzie z tym na zachód? Jako polska marka premium z czasów minionych? Cdk za 2 tys euro? No nie wierzę. Także widzę to tak ze owszem pan zarobi ale projekt sam sie zaora z braku zbytu...
Dual 604 || Dual M20E || Buphono
Audiolab 6000CDT || Wiim Ultra || Denafrips Enyo 15th
Atoll PR200 Signature || Atoll AM100 Signature || Infinity RS6000A
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
AKG K271 Studio || Audio-Technica ATH-AD500X || Sennheiser Momentum M2 || Bowers&Wilkins PX7 S2
- kulek123
- Gramofon: SABA PSP 248
Może i będzie grać ale będzie stać. Na polkach w magazynach przy takich cenach. No chyba ze pomysł jest taki ze będzie wypuszczana numerowana i limitowana seria na preorder...![]()
No wiesz nie zaglądam nikomu do portfela bo mnie to nie interesuje

SABA PSP 248 / PHILIPS 22RH720 / AKAI CD-37 / ADK 3540
- Mawis
Bzdury Pan mówisz? No ale: po pierwsze bazujemy na razie na oficjalnie podanych cenach bo innych nie ma. Nie wiem czy cena katalogowa będzie taka czy inna a do kupienia tez inna. Nie ma nic innego poza podanymi wyżej wiec do czego mam się niby odnieść? Mam iść do wróżki?Frey pisze: ↑16 cze 2023, 08:54Bzdury Pan wypisujesz. Po pierwsze cena katalogowa to nie jest cena do kupienia w swiecie audio. Po drugie to, że dla Ciebie to są abstrakcyjne ceny to nic nie znaczy. Po trzecie ten budżet to żadna nisza, takiego sprzętu nawet u nas sprzedaje się bardzo dużo. Jak zrobią to z głową to skończą jak Pylon albo Fezz, czyli będzie dobrze. Trzeba trzymać kciuki.Mawis pisze: ↑16 cze 2023, 08:43Nie widzę na tyle dużej niszy u nas w kraju na wzmaki po 15 tysi czy cdki za prawie 7...Ilez mozna lecieć na sentymencie. Nawet jak sprzet nie będzie na poziomie chinskiej masówki. Że co? Wyjdzie z tym na zachód? Jako polska marka premium z czasów minionych? Cdk za 2 tys euro? No nie wierzę. Także widzę to tak ze owszem pan zarobi ale projekt sam sie zaora z braku zbytu...
Po drugie: Tak, dla mnie są abstrakcyjne za produkt, który tylko nazwą nawiązuje do przeszłości i bazuje na sentymencie . Moze i nic nie znaczy ale taką mam opinię w tej sprawie.
Po trzecie nie wiem czy takiego sprzętu za taką kasę sprzedaje się duzo. Nie mam danych. Jak masz takowe, proszę podziel sie danymi o sprzedaży produktów innych firm w tym przedziale cenowym. I podaj nazwy tych firm oraz dane techniczne tych sprzętów w odniesieniu do tych z nowej Unitry. Zobaczymy jaka to skala to "bardzo dużo".
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
~ 𝑴𝒊𝒍𝒆𝒔 𝑫𝒂𝒗𝒊𝒔
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Ja zakładam że sprzedaż może pójść na Chiny i Azję bo chyba tam głównie nasi rodzimi producenci robią najlepsze interesy.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- Frey
- Gramofon: Dual 604
Co chcesz porównywać jak tego sprzętu nikt nie słyszał? Problem jest tylko w tym, że w cenie jest o jedno zero za dużo niż Cię pewnie stać i zaczyna się płacz. Może będzie świetny w tych pieniądzach, a może będzie beznadziejny to się okaże. Krytyka i płacz, bo kogoś nie stać jest zwyczajnie śmieszny. Proponuje wybrać się na jakieś forum o Ferrari i tam też pokręcić bękę z cen, bo przecież za drogie dla większości z nas.Mawis pisze: ↑16 cze 2023, 09:49
Bzdury Pan mówisz? No ale: po pierwsze bazujemy na razie na oficjalnie podanych cenach bo innych nie ma. Nie wiem czy cena katalogowa będzie taka czy inna a do kupienia tez inna. Nie ma nic innego poza podanymi wyżej wiec do czego mam się niby odnieść? Mam iść do wróżki?
Po drugie: Tak, dla mnie są abstrakcyjne za produkt, który tylko nazwą nawiązuje do przeszłości i bazuje na sentymencie . Moze i nic nie znaczy ale taką mam opinię w tej sprawie.
Po trzecie nie wiem czy takiego sprzętu za taką kasę sprzedaje się duzo. Nie mam danych. Jak masz takowe, proszę podziel sie danymi o sprzedaży produktów innych firm w tym przedziale cenowym. I podaj nazwy tych firm oraz dane techniczne tych sprzętów w odniesieniu do tych z nowej Unitry. Zobaczymy jaka to skala to "bardzo dużo".
Dual 604 || Dual M20E || Buphono