Bergen pisze:I tak oto starając się zachować jakieś wyważenie i obiektywne porównanie
Obiektywizm? Gdzie?
Bergen pisze:zostałem ozwany fanatykiem Unitry. Szkoda.
No nazwany tak nie zostałeś, ale muszę przyznać, że piszesz jak rodowity Unitra Klubowicz. Zadowolony?
Nie wiem czemu szkoda. Chyba nie ma się czego wstydzić?
Bergen pisze:To źle, że są?
Nie no, dobrze że są, inaczej Benki nie wyrastałyby ponad gramofony supermarketowe
Bergen pisze:Rozumiem że wciąż porównujemy sprzęt popularny, masowy? Np. chińskie klony Technicsa i Unitrę?
Na to wychodzi, tak.
Bergen pisze:Wojciechu drogi, wyliczasz co jest gorsze. Nie piszesz dlaczego jest gorsze.
Szanowny Bergenie, pytałeś w czym Bernard jest gorszy od AT-LP120. Nie pytałeś dlaczego.
Bergen pisze:Na czym polega różnica stanowiąca o tym, że coś jest gorsze.
Zgodnie z powyższym, nie sądziłem że oczekujesz bym wchodził w technikalia, porównując silniczek Benka z silnikiem napędu bezpośredniego, ciermiężne ramię Benka z lekką konstrukcją w chińskim klonie czy też dość prosty układ stabilizacji obrotów u Benka z kwarcowym układem w masówce spod znaku Audio Technica, i tak dalej.
Czy to naprawdę jest potrzebne?
Gdybym nie miał szacunku do Twojej wiedzy to może faktycznie zacząłbym "od Adama i Ewy", ale z drugiej strony nie lubię się powtarzać, bo takie dyskusje już się u nas toczyły
Bergen pisze:Konkluzja była taka, że w obu przypadkach szału nie ma
Ogólnie rzecz biorąc zgadza się, ale jednak AT-LP120 jest bardziej zaawansowaną konstrukcją.
Tak czy siak, żeby była jasność, nie chcę tu być adwokatem dla AT-LP120 i nie jest prawdą bym polecał taki zakup za wspomniane ponad 1k zł.
Jednakże gadka jakoby obydwa sprzęty należały do równego pułapu jakościowego i technologicznego jest krótko mówiąc "wesoła", stąd też ta nasza różnica zdań
Bergen pisze:więc po co zamieniać siekierkę na kijek.
Też nie wiem

Jak ktoś jest zadowolony z Unitry i nie widzi potrzeby przesiadki na coś choćby trochę lepszego to po co?
Są wszak ludzie, którzy do tej pory śmigają Fiatami 126p i się cieszą z tego co mają.
Bergen pisze:Ale kto wie, może się dowiem czegoś nowego

A chcesz?