Miałem okazję słuchania ich kompletnego zestawu i…. dłuższa cisza….nie wiem czy to wina ich kolumn czy całości ale po usłyszeniu dwóch numerów opuściłem widowisko. Godzinę słuchałem od prezentera jakie to cudo, jak dobrze zaprojektowane, jakie to wyświetlacze jako jedyni, że ramiona i napędy dla innych producentów. Trwało to godzinę. Później został naciśnięty play i trzeciego numeru już nie uniosłem bo uszy mnie wyprowadziły z sali
Nowa UNITRA
-
Linu666
Re: Nowa UNITRA
Nie ciesz się gdy niosą na rękach... mogą iść na cmentarz...
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Spoko, de gustibus... są różne gusta, ja kilka razy słuchałem różnych sprzętów czy zestawów, zarówno w salonie, jak i w domu sprzedającego. U mnie zawsze brzmiały inaczej. Jak na razie, bawi mnie ta cała sytuacja, zobaczymy, jak długo jeszcze będzie firma istniała i jak się rozwinie.
-
Linu666
Oczywiście!!!!! Zgadzam się z Tobą ja mówię z mojego punktu widzenia. Jakbym to puścił w domu to mógłbym szukać nowego domu razem z unitrądale pisze: ↑07 paź 2025, 13:52Spoko, de gustibus... są różne gusta, ja kilka razy słuchałem różnych sprzętów czy zestawów, zarówno w salonie, jak i w domu sprzedającego. U mnie zawsze brzmiały inaczej. Jak na razie, bawi mnie ta cała sytuacja, zobaczymy, jak długo jeszcze będzie firma istniała i jak się rozwinie.
-
Linu666
Też tak uważam że inne kolumny i mogłoby być całkiem przyjemnie ale wypowiadam się na temat tego co zaprezentowali. Temat kompletu nie dla mnie.
- pablos
- Gramofon: Technics SL-100c
Tak z ciekawości, których kolumn słuchałeś? 801/802 podlogówki czy podstawkowe? Podlogówki zrobiły na mnie bardzo niekorzystne wrażenie - to nie grało, ale jakiś czas później słuchałem podstawkowych i to już było już granie na ciekawym poziomie.
Technics SL-100C, Luxman PD-444, Audio Craft AC-400, Audio Craft AC-3000, Focal Aria 936, ASR Emitter 1 plus, Phase Tech ea-3ii, Cambridge Audio Azur 840C
- pavlos
- Gramofon: Denon DP-1300M
-
Linu666
To były podlogiwki. Jakiś nowy poprawiony model z tego co zrozumiałem prowadzącego
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Ocenianie udanej elektroniki na spieprzonych głośnikach, zaprojektowanych przez ludzi, którzy jak wynikło z rozmowy z nimi, to się na tym nie znają to jak szukanie na siłę argumentu, że ta elektronika jest zła.
Ja słuchałem tego wzmacniacza i nie uważam by odstawał od innych producentów zagranicznych z tej półki cenowej, a nawet może się przebić bo potrafi zagrać bardziej muzykalnie. Wszystko zależy od tego jakie są czyje oczekiwania.
Gdybym ja się kierował do końca filozofią, że tylko vintage zagra to nigdy bym nie zamienił mojego zestawu na Gryphona.
Ja słuchałem tego wzmacniacza i nie uważam by odstawał od innych producentów zagranicznych z tej półki cenowej, a nawet może się przebić bo potrafi zagrać bardziej muzykalnie. Wszystko zależy od tego jakie są czyje oczekiwania.
Gdybym ja się kierował do końca filozofią, że tylko vintage zagra to nigdy bym nie zamienił mojego zestawu na Gryphona.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
Tor Analogowy: Phasemation PP-300 - Pioneer PL70II - RCM Sensor2.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
Kolumny: Electro Voice Interface "Delta". Kable: Furutech, Hijiri - Harmonix, by Melepeta, Yarbo 1100.
- dale
- Gramofon: Adam- full custom :)
Patrząc ze swojej obecnej perspektywy, gdybym miał składać zestaw od zera, miałbym bardzo duży dylemat czy oprzeć go na wzmacniaczu lampowym i sprzęcie z epoki, czy na nowym setupie Unitry.
- Bacek
- Gramofon: Kenwood L-07D
Tylko cały problem że na tych prezentacjach producent nie dał innej możliwości. Dlatego dziwiło mnie to podejście. No ale cóż, chcieli mieć produkty od góry do dołu od razu na starcie.
Klipsch LaScala i analogowo cyfrowa herezja.
- Piterski
- Gramofon: Pioneer PL70LII
Backu, ja się bardziej odniosłem to tego co napisał Linu666.
Ciebie mam wrażenie, że przez forum zdołałem trochę poznać i wiem, że nie ferujesz swoich opinii i osądów bez głębszej analizy przyczyn.
Ciebie mam wrażenie, że przez forum zdołałem trochę poznać i wiem, że nie ferujesz swoich opinii i osądów bez głębszej analizy przyczyn.
Tor cyfrowy: Esoteric K01 - Gryphon Diablo 120.
- Bart_S
- Gramofon: SONY PS-X60
jutro na Audio Show na Narodowym na stoisku Unitry o godz. 16:00 odsłuch pod patronatem Radia357 płyty Mother Bone Love.
SONY PS-X60 + MaCaBRiaa + Rotel RC-990BX + Rotel RB-980BX + Rotel RCD-955AX (mod by Martynka) + Snell C/IV
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)
SABA PSP-350 + Luxman L-210 + Canton Quinto 520 + Grundig CD8100 (mod by Martynka)