Witam
Odpaliłem ostatnio model o którym mowa w temacie i zauważyłem dwie niedogodności:
1. przy płytach 33 1/3 talerz kręci się zbyt wolno, nie jest to ogromna różnica ale wyczuwalna szczególnie przy żeńskim wokalu i tu rodzi się pytanie czy wymiana paska na coś się zda w tym przypadku czy problem leży głębiej?, dokładniej w czym?
2. druga rzecz to jeden kanał gra dużo ciszej, podłączałem go do oryginalnych głośników - jeden gra ciszej, podłączałem także do amatora unitry i tu także kolumna gra ciszej, w czym może być problem
Aha zaznaczam, że wkładka z igłą jest ok.
Proszę o pomoc i z góry dzięki za odpowiedz.
Unitra wg 902 artur problem z obrotami i głośnością
-
• Technics SL-5200 + Ortofon FF15 XE MkII / Audio Technica AT13 EaV • Marantz 2216B •
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Pewnie, że tak. Jak spojrzysz na obecny pasek to może uda Ci się ocenić czy już nadaje się do wymiany.wagabund pisze:i tu rodzi się pytanie czy wymiana paska na coś się zda w tym przypadku
Pewnie gdzieś w napędziewagabund pisze:czy problem leży głębiej?, dokładniej w czym?

W Arturowym wzmacniaczu albo w kablach.wagabund pisze:2. druga rzecz to jeden kanał gra dużo ciszej, podłączałem go do oryginalnych głośników - jeden gra ciszej, podłączałem także do amatora unitry i tu także kolumna gra ciszej, w czym może być problem
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- motown
Mimo wielkiego sentymentu do Artura, zalecałbym jednak nabycie gramofonu z prawdziwego zdarzenia. Nikt przy zdrowych zmysłach nie używa Artura do codziennego odtwarzania płyt. Jeśli zależy Ci na płytach i jakości dźwięku, kup 'normalny' gramofon ;]
Pay for that motherfucker record
The Motown Sound™
The Motown Sound™
- vinylpiotrek
Podłączając do Amatora bierzemy sygnał bezpośrednio z wkładki.Wojtek pisze:W Arturowym wzmacniaczu

- Winters
A ten pasek to nie byłby wart prawie tyle co cały gramofon?
DIOMEDES KATO