Cześć,
Mam pytanie dotyczące mojego Technicsa SL-DD33. Od niedawna zaobserwowałem pewną zmianę w jego działaniu - przy niektórych jego akcjach - np. przy automatycznym podnoszeniu ramienia, czy jego ustawianiu na odpowiednią szerokość - można usłyszeć wyładowania, takie jak przy naelektryzowanej płycie. Gramofon jest uziemiony do wzmacniacza i owe uziemienie działa (po odłączeniu słychać jednostajny szum na wysokiej głośności). Nie wydaje się mieć to żadnego wpływu na sam odsłuch (kiedy już igła spokojnie osiądzie na płycie), ale obawiam się, że może to być początek większego problemu. Zupełnie nie mam pojęcia czym może być to spowodowane - spotkaliście się może z czymś podobnym?
Z góry dzięki!
Technics SL-DD33 - naelektryzowany?
- Drool
- Gramofon: Technics SL-DD33
-
- Drool
Re: Technics SL-DD33 - naelektryzowany?
To swoją drogą - ale problem powtarza się niezależnie od płyty (lub jej braku). To samo dzieje się również przy podnoszeniu i opuszczaniu klapy gramofonu (ponownie - niezależnie czy na talerzu jest płyta, czy też nie).kielek pisze:A może masz płyty naelektryzowane?
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Technics SL-DD33 - naelektryzowany?
Czy gramofon stoi na wzmacniaczu lub obok niego?
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
- Drool
Re: Technics SL-DD33 - naelektryzowany?
50cm od wzmacniacza i TV, 20cm od kolumny, 40cm od routera. Czyli chyba dostatecznie daleko. Plus - położenie to nie ulegało zmianie, a problem pojawił się niedawno.Wojtek pisze:Czy gramofon stoi na wzmacniaczu lub obok niego?