Witam wszystkich,
Właśnie nabyłem gramofon jak w temacie. Wszystko gra jak trzeba ale mam problem z singlami. Nadmienię, że gramofon wypoziomowany, igła i ramię ustawione, AS także.
Pod sam koniec grania singla gramofon włącza opcję autopowrotu, albo kilkukrotnie przeskakuje do tyłu (mam wrażenie takie jak by go mechanika "ciągła" z powrotem).
Wydaje mi się, że jest źle ustawiony punkt zakończenia płyty, ale nie wiem czy to w ogóle jest regulowalne w gramofonie...
Nadmienię, że oczywiście na LP wszystko działa jak trzeba - tylko, że na LP ostatnia ścieżka kończy się jednak nieco dalej od centrum płyty.
Technics SL-220 - autopowrót
- Wojtek
- Administrator
- Kontakt:
Technics SL-220 - autopowrót
Sensowna diagnoza. Najprawdopodobniej trzeba nieco podregulować punkt auto-stopu.
Śrubka do regulacji dostępna jest pod talerzem, blisko podstawy ramienia. W sumie to wystarczy podnieść matę i obrócić talerz by uzyskać dostęp. Przekręcenie śrubki zgodnie z ruchem wskazówek zegara przybliży autostop do środka płyty.
Serwisówka: http://www.vinylengine.com/library/tech ... -220.shtml
Śrubka do regulacji dostępna jest pod talerzem, blisko podstawy ramienia. W sumie to wystarczy podnieść matę i obrócić talerz by uzyskać dostęp. Przekręcenie śrubki zgodnie z ruchem wskazówek zegara przybliży autostop do środka płyty.
Serwisówka: http://www.vinylengine.com/library/tech ... -220.shtml
Tubylcza wredota, tudzież insza kanalia
Wsparcie finansowe forum
Wsparcie finansowe forum
-
Re: Technics SL-220 - autopowrót
Ślicznie dziękuję! Uratowałeś mnie przed bezsensownym rozkręcaniem całego gramofonu i szukaniem rozwiązania. Serwisówkę oczywiście ściągnąłem i zapoznaję się z jej zawartością, żeby następnym razem nie zadawać niepotrzebnych pytańWojtek pisze:Sensowna diagnoza. Najprawdopodobniej trzeba nieco podregulować punkt auto-stopu.