Nie znam się na elektronice, ale to chyba powinno być czyste?
Pytam bo jest brudne i klejące. Ostrożnie przejechałem wacikiem umoczonym kontaktem U i wyglądał jak wyciągnięty z brudnego ucha.
Muzyka, TV Republika i styka
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
W końcu zaniosłem gramofon do serwisu RTV. Od momentu gdy Pan Serwisant wypisał pokwitowanie i przybił pieczątkę jako podstawy pod kartkę używając pokrywy mojego gramofonu mam mieszane uczucia.
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
Jest problem!
Gramofon działa, ale po zakończeniu odtwarzania, nie zależnie o tego czy jest to koniec płyty czy użycie STOPu, ramię wraca, ale po chwili znowu zaczyna odtwarzanie.
Suwak memo-repeat mam na R.
Dopiero ręczne odłożenie ramienia na stopkę, powoduje wyłączenie gramofonu.
Ratujmy nasze bobry!
I takie tam 100 bzdetów
No bo ustawienie R oznacza never ending reapeting. Ustaw na 0.
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20 My Discogs
Może suwak jest źle zamontowany. Wg instrukcji aby nie było powtórzeń, suwak musi być na zero.
Technics SL-5300 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > Canton Quinto 520
Sony PS-X60 > Shure V15 III + VN-35HE > Nuda Mini > Onkyo A-8670 > AudioPro Avanto FS20 My Discogs
Może najpierw zobacz w instrukcji https://www.vinylengine.com/library/tec ... 5300.shtml
Przede wszystkim zanim przesuniesz suwak na start, trzeba ustawić na 0.
Ja po zakupie miałem podobnie. Ktoś ustawił wcześniej na max i zostało to w jakiś sposób zapamiętane.
Nawet w ustawieniu na 0 parę razy następował ponowny start. Potem już było OK. Może się musi jakoś "odsprzęglić" mechanizm.
Dzień dobry
Podepne się pod ten post bo dotyczy dokładnie tego samego modelu.
Od kilku dni przy wlaczeniu płyty gramofon kreci się z kosmiczna prędkością myślę ze ponad 78 obr/min.
Tak się dzieje przy pierwszym uruchomieniu go po poprzednim dniu jak grał, przy takim szybkim kręceniu się wystarczy wyjąć na chwilę wtyczkę z gniazdka i po uruchomieniu go od nowa gra juz dobrze np. kilka godzin.
Czy to coś poważnego?
Czy ktoś zna w Lublinie serwis gdzie naprawiają gramofony?
Technics Sl- 5310Harman Kardon PM650 VxiBeyerdynamic DT 770 PRO 80 OhmHarman Kardon HD 755