Po pierwsze @zelazny ja wiem, jak się to ustawia, a od mojego pytania w wątku "Ustawianie wkładki" wiem teraz więcej, niż wiedziałem - myślę, że komplet informacji mam. Zaciekawiło mnie to co napisał @pawelgrab bo jest to podejście niekonwencjonalne, ale wg mojej logiki poprawne, bo przecież wyliczenia się zgadzają, prawda? To nie jest jakaś magia, tylko czysta matematyka i fizyka. Zadałem Ci @zelazny to pytanie bo myślałem, że faktycznie wkradł się w to rozumowanie jakiś błąd, bądź autor się pomylił w swoich wyliczeniach i przyznaję, że nie wyczułem Twojej ironii. Wystarczyłoby napisać bez ironii i było by łatwiej i przyjemniej, a tak niepotrzebnie się napinacie. Szkoda nerwów i czasu

Podoba mi się niekonwencjonalne podejście @pawelgrab, jednocześnie nie wyklucza ono w żaden sposób klasycznego podejścia. Mając jednak tak dokładnie przedstawione wyliczenia można dość łatwo stwierdzić, że jest to sposób łatwiejszy - jednak trzeba mieć cały czas na uwadze to, że przynajmniej jedna wkładka/headshell jest wymierzony wg. klasycznego podejścia i pamiętać (bądź mieć zapisane) która zestaw jak się ma do którego. Więc jest w tym jakiś element trudniejszy niż przy konwencjonalnym sposobie, ale jednocześnie łatwiejszy